Κόσμος

Πακιστάν: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε αστυνομικό τμήμα – Δέκα αστυνομικοί νεκροί

Δεκάδες ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε αστυνομικό τμήμα στο βορειοδυτικό Πακιστάν με αποτέλεσμα τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί να χάσουν τη ζωή τους, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος αξιωματικός.

Η επίθεση είχε στόχο το αστυνομικό τμήμα της Τσοντουάν, στην περιφέρεια Ντέρα Ισμαήλ Χαν στο Πακιστάν.

«Πάνω από 30 τρομοκράτες εξαπέλυσαν επίθεση από τρεις κατευθύνσεις» και οι «ανταλλαγές πυρών» διήρκεσαν «πάνω από δυόμισι ώρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχτάρ Χαγιάτ Γκανταπούρ, επικεφαλής της πακιστανικής αστυνομίας στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα.

Το Πακιστάν είναι αντιμέτωπο με αναζωπύρωση της βίας των ισλαμιστών εξτρεμιστών, ειδικά των επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, από το 2022, όταν κατέρρευσε η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στις αρχές και το Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (ΚΤΠ).

Η σημερινή επίθεση άρχισε στις 03:00 (σ.σ. τοπική ώρα· τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας). Οι δράστες αρχικά έβαλαν στο στόχαστρο φρουρούς με πυρά ελεύθερων σκοπευτών προτού εξαπολύσουν έφοδο, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων χειροβομβίδες.

Η επίθεση διαπράχθηκε λίγα 24ωρα προτού διεξαχθούν εκλογές στο Πακιστάν, αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικό αντίο στην 6χρονη Χιντ από τη Γάζα – Το πορτρέτο της που «σκέπασε» την παραλία στη Βαρκελώνη
«Τα παιδιά της Γάζας δεν ζητούν συμπόνια. Ζητούν το δικαίωμά τους να ζήσουν, να κοιμούνται χωρίς φόβο, να παίζουν χωρίς βόμβες, να μεγαλώσουν, απλά να μεγαλώσουν»
Χιντ Ρατζάμπ
Μελάνια Τραμπ: Παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ της «Melania» με αστρονομική χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων από την Amazon
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Amazon έχει επενδύσει έως και σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια στο σχέδιο, με το 70% και πλέον των οποίων να πηγαίνει στη Μελάνια Τραμπ
Η Μελάνια Τραμπ
Ο Μερτς δεν θέλει «προς το παρόν» να συναντηθεί με τον Πούτιν και εξηγεί γιατί
«Εάν η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο, το τίμημα που πρέπει να πληρώσει, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού κόστους, θα αυξάνεται εβδομάδα με την εβδομάδα και μήνα με τον μήνα»
Ο Φρίντριχ Μερτς