Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πακιστάν: Ισχυρή έκρηξη σε ναό με οκτώ νεκρούς και 24 τραυματίες [pics]

Πακιστάν: Ισχυρή έκρηξη σε ναό με οκτώ νεκρούς και 24 τραυματίες [pics]

Δεν έχει τέλος το αιματοκύλισμα στο Πακιστάν. Σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε ναό με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Σε έναν από τους μεγαλύτερους ναούς των σουφιστών στη Λαχόρη του Πακιστάν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση να αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ νεκροί και 24 τραυματίες. Η έκρηξη  σημειώθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα του Ραμαζανιού.

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σε μία από τις εισόδους του ναού Ντατά Νταρμπάρ, ενός από τους σημαντικότερους χώρους λατρείας των σουφιστών κι ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη στη νοτιοανατολική Ασία, την οποία χρησιμοποιούν οι γυναίκες.

Το μαυσωλείο Ντατά Νταρμπάρ ήταν στόχος και το 2010 μιας άλλης επίθεσης στην οποία έχασαν τη ζωή τους 40 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Μουχαμάντ Ασφάκ της αστυνομίας της επαρχίας Παντζάμπ, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Λαχόρη, ανάμεσα στους νεκρούς είναι τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί.

Έρευνα έχει ξεκινήσει για τα αίτια της έκρηξης, πρόσθεσε ο ίδιος. «Προφανώς πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός οχήματος της αστυνομίας», δήλωσε ο Μουχάμαντ Κάσιφ, στέλεχος της τοπικής αστυνομίας.

Οι σουφιστές, που ακολουθούν μια μυστικιστή μορφή του ισλάμ, είναι συχνά στόχος εξτρεμιστών, ανάμεσά τους και το Ισλαμικό Κράτος, στο Πακιστάν.

Μετά την επίθεση του 2010 η ασφάλεια έχει ενισχυθεί γύρω από το Ντατά Νταρμπάρ, με τους επισκέπτες να πρέπει να περνούν από πολλούς ελέγχους προτού μπορέσουν να εισέλθουν στον ναό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις