Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

Πακιστάν: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κατά το 2ο κύμα της πανδημίας

Το Πακιστάν καταγράφει τις τελευταίες ημέρες τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων νέων κρουσμάτων κορονοϊού από τον Ιούλιο, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας φαίνεται να εξαπλώνεται στη χώρα. Την Κυριακή (15/11) καταγράφηκαν 2.128 νέα κρούσματα Covid-19, με τον ημερήσιο αριθμό νέων μολύνσεων να παραμένει για τέταρτη ημέρα πάνω από τις 2.000.

Περισσότερο από το 7% των ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε τεστ την Κυριακή (15/11) βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σε σύγκριση με το 2% με 3% τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Έπειτα από ένα ρεκόρ 6.800 ημερήσιων κρουσμάτων τον Ιούνιο, ο αριθμός των νέων μολύνσεων Covid-19 μειώθηκε σε 213 τον Αύγουστο και παρέμεινε κάτω από τα 700 για τους τελευταίους τρεις μήνες. Συνολικά στο Πακιστάν έχουν καταγραφεί 359.032 κρούσματα κορονοϊού και 7.1260 θάνατοι.

«Κανείς δεν ακολούθησε τα προληπτικά μέτρα και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Έχει έρθει η ώρα οι άνθρωποι να το κατανοήσουν, διαφορετικά θα εξακολουθήσουμε να υποφέρουμε», δήλωσε ο δρ Σίμιν Τζαμάλι, εκτελεστικός διευθυντής του νοσοκομείου που αναλαμβάνει ασθενείς με κορονοϊό στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν.

Click4more: Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού το Σάββατο! 660.905 μολύνσεις σε μια ημέρα!

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο πρωθυπουργός Ίμραν Χαν απέκλεισε ένα γενικευμένο lockdown και αποφάσισε να συνεχίσει με την τακτική του “έξυπνου lockdown” βάσει των αυστηρών συστάσεων του Εθνικού Κέντρου Διοίκησης και Επιχειρήσεων (NCOC), της υπηρεσίας που έχει αναλάβει τη διαχείριση της επιδημίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν στο Πακιστάν μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις.

«Το NCOC συνέστησε ξανά την απαγόρευση όλων των μεγάλων δημόσιων συναθροίσεων. Η γρήγορη αύξηση των θετικών τεστ απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να σωθούν ζωές και περιουσίες», τόνισε ο Άσαντ Ούμαρ, ο υπουργός Σχεδιασμού την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Ούμαρ είχε προειδοποιήσει από τον προηγούμενο μήνα ότι το δεύτερο κύμα της επιδημίας έχει φτάσει στη χώρα και ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης κυρίως στους δημόσιους χώρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι