Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πακιστάν: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κατά το 2ο κύμα της πανδημίας

Πακιστάν
Φωτογραφία Reuters

Το Πακιστάν καταγράφει τις τελευταίες ημέρες τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων νέων κρουσμάτων κορονοϊού από τον Ιούλιο, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας φαίνεται να εξαπλώνεται στη χώρα. Την Κυριακή (15/11) καταγράφηκαν 2.128 νέα κρούσματα Covid-19, με τον ημερήσιο αριθμό νέων μολύνσεων να παραμένει για τέταρτη ημέρα πάνω από τις 2.000.

Περισσότερο από το 7% των ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε τεστ την Κυριακή (15/11) βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σε σύγκριση με το 2% με 3% τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Έπειτα από ένα ρεκόρ 6.800 ημερήσιων κρουσμάτων τον Ιούνιο, ο αριθμός των νέων μολύνσεων Covid-19 μειώθηκε σε 213 τον Αύγουστο και παρέμεινε κάτω από τα 700 για τους τελευταίους τρεις μήνες. Συνολικά στο Πακιστάν έχουν καταγραφεί 359.032 κρούσματα κορονοϊού και 7.1260 θάνατοι.

«Κανείς δεν ακολούθησε τα προληπτικά μέτρα και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Έχει έρθει η ώρα οι άνθρωποι να το κατανοήσουν, διαφορετικά θα εξακολουθήσουμε να υποφέρουμε», δήλωσε ο δρ Σίμιν Τζαμάλι, εκτελεστικός διευθυντής του νοσοκομείου που αναλαμβάνει ασθενείς με κορονοϊό στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν.

Click4more: Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού το Σάββατο! 660.905 μολύνσεις σε μια ημέρα!

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο πρωθυπουργός Ίμραν Χαν απέκλεισε ένα γενικευμένο lockdown και αποφάσισε να συνεχίσει με την τακτική του “έξυπνου lockdown” βάσει των αυστηρών συστάσεων του Εθνικού Κέντρου Διοίκησης και Επιχειρήσεων (NCOC), της υπηρεσίας που έχει αναλάβει τη διαχείριση της επιδημίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν στο Πακιστάν μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις.

«Το NCOC συνέστησε ξανά την απαγόρευση όλων των μεγάλων δημόσιων συναθροίσεων. Η γρήγορη αύξηση των θετικών τεστ απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να σωθούν ζωές και περιουσίες», τόνισε ο Άσαντ Ούμαρ, ο υπουργός Σχεδιασμού την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Ούμαρ είχε προειδοποιήσει από τον προηγούμενο μήνα ότι το δεύτερο κύμα της επιδημίας έχει φτάσει στη χώρα και ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης κυρίως στους δημόσιους χώρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις