Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Πακιστάν: Πάνω από 40 συλλήψεις εξτρεμιστών για την επίθεση στο Κασμίρ

Πακιστάν: Πάνω από 40 συλλήψεις εξτρεμιστών για την επίθεση στο Κασμίρ
photo Reuters

Οι αρχές στο Πακιστάν προχώρησαν στη σύλληψη τουλάχιστον 40 εξτρεμιστών έπειτα από την επίθεση αυτοκτονίας στο Κασμίρ.

Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ στις 14 Φεβρουαρίου πυροδότησε την ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με τις αρχές να συλλαμβάνουν πάνω από 40 ύποπτους εξτρεμιστές.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο Αμπντούλ Ραούφ, που όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με μια πηγή ασφαλείας είναι ένας από τους μικρότερους αδερφούς του Μασούντ Αζάρ, ηγέτη της Τζάις-ε- Μοχάμεντ, μια εξτρεμιστική οργάνωση με έδρα το Πακιστάν, που ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 40 Ινδών παραστρατιωτικών.

«Ξεκινήσαμε μια εκστρατεία συλλήψεων μελών παράνομων οργανώσεων και συλλάβαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους τον μουφτή Αμπντούλ Ραούφ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σεχριάρ Αφρίντι.

Ο κ. Αφρίντι δεν διευκρίνισε σε ποιες ομάδες ανήκουν οι συλληφθέντες ή αν θα τους ασκηθούν διώξεις ενώ η Ινδία βλέπει με σκεπτικισμό τις συλλήψεις.  «Έχουμε ήδη δει το Πακιστάν να συλλαμβάνει ανθρώπους και στη συνέχεια να τους απελευθερώνει», δήλωσε μια κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις