Κόσμος

Πακιστάν: Πάνω από 40 συλλήψεις εξτρεμιστών για την επίθεση στο Κασμίρ

Οι αρχές στο Πακιστάν προχώρησαν στη σύλληψη τουλάχιστον 40 εξτρεμιστών έπειτα από την επίθεση αυτοκτονίας στο Κασμίρ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ στις 14 Φεβρουαρίου πυροδότησε την ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με τις αρχές να συλλαμβάνουν πάνω από 40 ύποπτους εξτρεμιστές.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο Αμπντούλ Ραούφ, που όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με μια πηγή ασφαλείας είναι ένας από τους μικρότερους αδερφούς του Μασούντ Αζάρ, ηγέτη της Τζάις-ε- Μοχάμεντ, μια εξτρεμιστική οργάνωση με έδρα το Πακιστάν, που ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 40 Ινδών παραστρατιωτικών.

«Ξεκινήσαμε μια εκστρατεία συλλήψεων μελών παράνομων οργανώσεων και συλλάβαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους τον μουφτή Αμπντούλ Ραούφ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σεχριάρ Αφρίντι.

Ο κ. Αφρίντι δεν διευκρίνισε σε ποιες ομάδες ανήκουν οι συλληφθέντες ή αν θα τους ασκηθούν διώξεις ενώ η Ινδία βλέπει με σκεπτικισμό τις συλλήψεις.  «Έχουμε ήδη δει το Πακιστάν να συλλαμβάνει ανθρώπους και στη συνέχεια να τους απελευθερώνει», δήλωσε μια κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη 16χρονος Ρουμάνος χάκερ στην Ισπανία, για πάνω από 1.000 κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως - Έρευνες της Europol και στην Ελλάδα
Η Europol ανέφερε ότι η KillSec απειλούσε οργανισμούς ότι θα δημοσιεύσει κλεμμένα αρχεία, εκτός εάν πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για λύτρα - Έφοδοι σε σπίτια σε Ισπανία, Ελλάδα, Ρουμανία και Βρετανία
Χάκερ
Φλέγεται η Γαλλία από τις μαθητικές διαδηλώσεις - Τραυματίες και περισσότερες από 440 συλλήψεις
Η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει ανεύθυνες τις διαδηλώσεις αλλά λέει ότι θα πρέπει να αναγνωριστούν και να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
REUTERS
Flydubai: Viral η νοσοκόμα από τη Σαουδική Αραβία που βοηθάει επιβάτες της πτήσης, που ήταν γεμάτη με Ισραηλινούς – «Η ιατρική δεν γνωρίζει ούτε εθνικότητα ούτε πολιτική»
Το σουνιτικό βασίλειο απλά εκπλήρωσε τις «διεθνείς υποχρεώσεις» του, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο σαουδαραβική πηγή - Τα σχόλια στο Χ πήραν «φωτιά»
Flydubai: Viral η νοσοκόμα από τη Σαουδική Αραβία που βοηθάει επιβάτες της πτήσης, που ήταν γεμάτη με Ισραηλινούς – «Η ιατρική δεν γνωρίζει ούτε εθνικότητα ούτε πολιτική»