Κόσμος

Πακιστάν: Στους 51 οι νεκροί από το ναυάγιο σε λίμνη – Οι 49 ήταν παιδιά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στον τραγικό απολογισμό του ναυαγίου ενός υπερφορτωμένου πλοιαρίου σε μια λίμνη του βορειοδυτικού Πακιστάν, καθώς ανέρχεται πλέον σε 51 νεκρούς, εκ των οποίων οι 49 ήταν παιδιά. 

Εδώ και 3 ημέρες, τα σωστικά συνεργεία μαζί με 25 δύτες επιχειρούσαν για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες του ναυαγίου. Πρόκειται για τη λίμνη Τάντα Νταμ, κοντά στο Κοχάτ της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνκουα του Πακιστάν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται και ο εκπαιδευτικός αλλά και ο χειριστής του πλοιαρίου.  «Το πλοιάριο ανατράπηκε, ήταν υπερφορτωμένο, μπορούσε να μεταφέρει το πολύ 20-25 ανθρώπους», εξήγησε ο Φαζάλ Ναΐμ.

navagio pakistan r

Πέντε άνθρωποι διασώθηκαν τέσσερις μαθητές και ένας εκπαιδευτικός. Τα παιδιά φοιτούσαν σε μια κορανική σχολή και είχαν πάει εκδρομή.

Τα ναυάγια με πολλά θύματα είναι συχνό φαινόμενο στο Πακιστάν, αφενός γιατί τα κακοσυντηρημένα πλοιάρια υπερφορτώνονται και ανατρέπονται και αφετέρου επειδή πολλοί Πακιστανοί δεν ξέρουν κολύμπι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS
Μήνυμα Τραμπ σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ να τερματίσουν τις επιθέσεις: «Δεν έπρεπε να συμβεί το χτύπημα στη Βηρυτό»
«Θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας μακράς και όμορφης ειρήνης — Ας μην το χαλάσουμε!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέροντας ότι Ισραήλ και Χεζμπολάχ πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Politico: Πολιτικός στόχος του Τραμπ η αποσύνδεση της ευρωπαϊκής άμυνας από την υποστήριξη των ΗΠΑ
Η αποσύνδεση δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη μένει ανυπεράσπιστη, αλλά ότι ευρωπαϊκή και αμερικανική ασφάλεια δεν θεωρούνται αλληλένδετες - Τέλος του ολοκληρωμένου συστήματος αποτροπής που βρισκόταν σε ισχύ τα τελευταία 80 χρόνια
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ