Κόσμος

Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ συζήτησε ο Αμπάς με τον Μπλίνκεν

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πως η Γάζα είναι κρίσιμης σημασίας για τις ελπίδες των Παλαιστινίων να αποκτήσουν κράτος και πως δεν θα πρέπει να αποκοπεί ως αποτέλεσμα του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων WAFA, αναφέρει επίσης πως ο Μαχμούντ Αμπάς είπε στον Άντονι Μπλίνκεν στη συνάντησή τους την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου πως οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να εκτοπιστούν από τη Γάζα ή από την κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, όπου ασκεί περιορισμένη διακυβέρνηση έπειτα από ένα σχίσμα με τη Χαμάς το 2007.

Ο Αμπάς έκανε επίσης έκκληση για «σύγκληση διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης προκειμένου να τεθεί τέλος στην ισραηλινή κατοχή της γης του Κράτους της Παλαιστίνης, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, που επιτυγχάνει την ειρήνη και την ασφάλεια για όλους», σύμφωνα με το WAFA.

BLINKEN ABBAS REUTERS

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συζήτησαν για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αντιμετωπιστεί η εξτρεμιστική βία στη Δυτική Όχθη και να ελαχιστοποιηθεί το κακό για τους αμάχους στη Γάζα κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

BLINKEN ABBAS

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης «διοικητικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, εφόσον εφαρμοστούν, θα είναι επωφελείς για τον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ

φωτογραφίες Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.