Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Παλαιστίνιος αποκρούει ισραηλινά δακρυγόνα με… ρακέτα! [pic]

ρακέτα
Φωτογραφία από Twitter / @shadirahimi

“Εκρηκτική” είναι η κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας, με τους νεκρούς να είναι (και) σήμερα δεκάδες. Συγκλονίζει η εικόνα με τον Παλαιστίνιο και την ρακέτα…

Τραμπ και Νετανιάχου φρόντισαν να βάλουν μια ακόμη “φωτιά” στην Λωρίδα της Γάζας. Εκεί όπου οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις “βαράνε στο ψαχνό” κι ένας Παλαιστίνιος διαδηλωτής αμύνεται με… ρακέτα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Σε μικρή απόσταση, δυο εικόνες συγκλονιστικά αντιφατικές. Από την μία η… φιέστα των ΗΠΑ, οι οποίες αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, κάνοντας εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας. Από την άλλη, αίμα και θάνατος στην Λωρίδα της Γάζας, με Παλαιστίνιους να αντιδρούν.

Πολλές φορές έχουν δημοσιευτεί παρόμοιες φωτογραφίες. Φωτογραφίες που θυμίζουν τον Δαυίδ και τον Γολιάθ. Τον στρατό του Ισραήλ να επιτίθεται με όπλα τελευταίας τεχνολογίας και τους Παλαιστινίους με πέτρες και σφεντόνες.

Όμως αυτή η φωτογραφία είναι… κάτι άλλο. Δείχνει έναν Παλαιστίνιο να αποκρούει κυριολεκτικά ένα δακρυγόνο που έριξαν οι Ισραηλινοί, χρησιμοποιώντας μια ρακέτα!

Πίσω του, φυσικά, σκηνικό πολέμου. Φωτιές και καπνοί…

Δείτε την φωτογραφία του Παλαιστινίου με την ρακέτα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις