Κόσμος

Παναγία των Παρισίων: Με κράνη ασφαλείας η πρώτη θεία λειτουργία μετά τη φωτιά! Video

Με τους παρευρισκόμενους να φορούν κράνη ασφαλείας, τελέστηκε η πρώτη - μετά την καταστροφική φωτιά - θεία λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων.

Ενώπιον ενός ολιγομελούς εκκλησιάσματος, που φορούσε λευκά κράνη ασφαλείας, τελέστηκε στην Παναγία των Παρισίων η πρώτη θεία λειτουργία μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό πριν από δύο μήνες.

Η λειτουργία ξεκίνησε στις 18.00 τοπική ώρα σε ένα παρεκκλήσι, που δεν υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, ενώπιον περιορισμένου αριθμού προσώπων, περίπου 30, οι οποίοι φόραγαν προστατευτικά κράνη. Διήρκησε μία ώρα.

“Με μεγάλη συγκίνηση βρισκόμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τον καθαγιασμό του καθεδρικού ναού”, είπε ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί, που χοροστάτησε στη λειτουργία.

“Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας κι ευχαριστούμε όλους όσοι συγκινήθηκαν απ’ όσα συνέβησαν σε αυτόν τον ναό”, υπογράμμισε, προσθέτοντας, λίγο μετά, ότι είναι “λίγο παράξενο” να τελεί την ιερή ακολουθία φορώντας κράνος.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ υπενθύμισε ότι ο Καθεδρικός παραμένει σε επισφαλή κατάσταση, ειδικά ο θόλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε η κριτική επιτροπή της Μπιενάλε της Βενετίας μετά την απόφαση να μην απονεμηθούν βραβεία σε Ρώσους και Ισραηλινούς καλλιτέχνες
Η πενταμελής κριτική επιτροπή, ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι «προασπιζόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα» δεν θα τιμήσει έργα από χώρες οι ηγέτες των οποίων κατηγορούνται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Μπιενάλε
Ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί το ABC να απολύσει άμεσα τον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ: «Ο κόσμος είναι θυμωμένος»
«Πότε θα απολύσει το δίκτυο ψευδών ειδήσεων ABC τον απολύτως μη αστείο Τζίμι Κίμελ, ο οποίος διευθύνει χωρίς καμία ικανότητα μια από τις εκπομπές με τις χαμηλότερες τηλεθεάσεις στην τηλεόραση;», έγραψε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ