Κόσμος

Παναγία των Παρισίων: Ο δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Ανρί Πινό έτοιμος να τη σώσει

Ο Φρανσουά Ανρί Πινό δεν είναι απλά ο σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ. Είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Γαλλίας και ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στην έκκληση Μακρόν για να συγκεντρωθούν κεφάλαια για να ανοικοδομηθεί η Παναγία των Παρισίων μετά την καταστροφική φωτιά.

Η καταστροφή από τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Πόσω μάλλον τους ίδιους τους Γάλλους. Ο Φρανσουά Ανρί Πινό ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την απόφαση του ομίλου Kering, του οποίου είναι επικεφαλής, να δωρίσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση της Notre Dame.

[read4more]

Ο όμιλος Kering (παλιότερα Pinault-Printemps-Redoute) είναι ο δεύτερος παγκοσμίως όμιλος σε είδη πολυτελείας, μετά τον LVMH και έχει κυρίως τις μάρκες Gucci, Yves Saint Laurent και Boucheron.

Το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ από την οικογένεια Πινό εκταμιεύτηκε από μέσω της εταιρείας της επενδύσεων Artemis, όπως ανακοίνωσε στο AFP ο Φρανσουά-Ανρί Πινό. “Η τραγωδία αυτή συγκλονίζει όλους τους Γάλλους και πέραν αυτών όσους ενώνουν οι πνευματικές αξίες. Απέναντι σε ένα τέτοιο δράμα, ο καθένας εύχεται να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό αυτό το κόσμημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”, ανέφερε ο Πινό σε ανακοίνωσή του. «Ένα ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ αποδεσμεύτηκε για να μετάσχουμε στην προσπάθεια που θα χρειαστεί για την πλήρη ανοικοδόμηση της Notre Dame”, πρόσθεσε.

pinault
Φωτογραφία EPA

Το παράδειγμα του Φρανσουά Ανρί Πινό ακολούθησε ο όμιλος LVMH και η οικογένεια Αρνό, που ανακοίνωσαν τη δωρεά 200 εκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

“Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της”, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Η Παναγία των Παρισίων τυλίχθηκε στις φλόγες το απόγευμα της Δευτέρας, με τη φωτιά να τίθεται υπό έλεγχο 8,5 ώρες αφού ξέσπασε και αφού κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό τη δομή του Ναού και την κατάρρευση του βέλους του από ύψος 93 μέτρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3