Κόσμος

Παναγία των Παρισίων: Ο δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Ανρί Πινό έτοιμος να τη σώσει

Ο Φρανσουά Ανρί Πινό δεν είναι απλά ο σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ. Είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Γαλλίας και ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στην έκκληση Μακρόν για να συγκεντρωθούν κεφάλαια για να ανοικοδομηθεί η Παναγία των Παρισίων μετά την καταστροφική φωτιά.

Η καταστροφή από τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Πόσω μάλλον τους ίδιους τους Γάλλους. Ο Φρανσουά Ανρί Πινό ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την απόφαση του ομίλου Kering, του οποίου είναι επικεφαλής, να δωρίσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση της Notre Dame.

[read4more]

Ο όμιλος Kering (παλιότερα Pinault-Printemps-Redoute) είναι ο δεύτερος παγκοσμίως όμιλος σε είδη πολυτελείας, μετά τον LVMH και έχει κυρίως τις μάρκες Gucci, Yves Saint Laurent και Boucheron.

Το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ από την οικογένεια Πινό εκταμιεύτηκε από μέσω της εταιρείας της επενδύσεων Artemis, όπως ανακοίνωσε στο AFP ο Φρανσουά-Ανρί Πινό. “Η τραγωδία αυτή συγκλονίζει όλους τους Γάλλους και πέραν αυτών όσους ενώνουν οι πνευματικές αξίες. Απέναντι σε ένα τέτοιο δράμα, ο καθένας εύχεται να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό αυτό το κόσμημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”, ανέφερε ο Πινό σε ανακοίνωσή του. «Ένα ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ αποδεσμεύτηκε για να μετάσχουμε στην προσπάθεια που θα χρειαστεί για την πλήρη ανοικοδόμηση της Notre Dame”, πρόσθεσε.

pinault
Φωτογραφία EPA

Το παράδειγμα του Φρανσουά Ανρί Πινό ακολούθησε ο όμιλος LVMH και η οικογένεια Αρνό, που ανακοίνωσαν τη δωρεά 200 εκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

“Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της”, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Η Παναγία των Παρισίων τυλίχθηκε στις φλόγες το απόγευμα της Δευτέρας, με τη φωτιά να τίθεται υπό έλεγχο 8,5 ώρες αφού ξέσπασε και αφού κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό τη δομή του Ναού και την κατάρρευση του βέλους του από ύψος 93 μέτρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει τους τόνους μετά τις φονικές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα – «Η κατάπαυση του πυρός παραμένει σε ισχύ»
45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές επιδρομές - Μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης θα πάει «τις επόμενες ημέρες» στο Ισραήλ για να αποτιμήσει την κατάσταση
Ντόναλντ Τραμπ
Κύπρος: Ποιος είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν – Ο νέος «ηγέτης» στα Κατεχόμενα που εκτόπισε τον εκλεκτό του Ερντογάν
Ο νέος «πρόεδρος» στα Κατεχόμενα δεν υιοθετεί τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό και τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Τουφάν Ερχιουρμάν
Μουσείο του Λούβρου: Η ιστορική κλοπή, το βίντεο ντοκουμέντο και πού επικεντρώνονται οι έρευνες – Ανεκτίμητη η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων
Η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκό, αποκάλυψε νέα στοιχεία για τη θεαματική κλοπή στο Μουσείο του Λούβρου – Οι δράστες είχαν σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια με εντυπωσιακή ακρίβεια
Σετ κοσμημάτων
Το Ισραήλ «επιστρέφει» στην εκεχειρία μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά της Χαμάς στη Γάζα – «Πάγωσε» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας
Τα σχέδια εκεχειρίας που συμφωνήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ φαίνεται ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τιναχτούν στον αέρα
Πυκνοί καπνοί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Financial Times: Ο Τραμπ κάλεσε τον Ζελένσκι να αποδεχθεί τους όρους της Ρωσίας ή να βρεθεί αντιμέτωπος με την καταστροφή
Οι νέες απαιτήσεις της Μόσχας είναι μικρότερες από αυτές που είχε διατυπώσει το 2024 ζητώντας από το Κίεβο ολόκληρο το Ντονμπάς, μαζί με τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια
Τραμπ - Ζελένσκι 27