Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παναγία των Παρισίων: Συγκλονισμένη η Μέρκελ!

Μέρκελ
Φωτογραφία: Reuters

Μαζί με όλο τον υπόλοιπο κόσμο και η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα όσα συμβαίνουν στην Παναγία των Παρισίων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι συγκλονισμένη με τα όσα συμβαίνουν στην Παναγία των Παρισίων. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι ο Καθεδρικός, που κατακαίγεται από γιγαντιαία φωτιά, είναι ένα «σύμβολο της Γαλλίας» και «του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού».

Η Μέρκελ για την Παναγία των Παρισίων

«Αυτές οι φρικτές εικόνες της Παναγίας των Παρισίων να καίγεται μας πληγώνουν. Η Παναγία των Παρισίων είναι σύμβολο της Γαλλίας και του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού. Οι σκέψεις μας είναι με τους Γάλλους φίλους μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπεργκ.

«Η Παναγία των Παρισίων καίγεται και μαζί οι καρδιές μας. Οι σκέψεις μας είναι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους Γάλλους φίλους μας», ανέφερε με tweet ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χάικο Μάας, εκφράζοντας τη στήριξή του στη Γαλλία για την τεράστια πυρκαγιά που κατακαίει τον Καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, δηλώνοντας ότι πιστεύει ότι εκφράζει επίσης τις «καρδιές» όλων των Γερμανών.

Διαβάστε εδώ την λαμπρή ιστορία του ναού που έγινε στάχτη…

Διαβάστε εδώ την πρώτη αντίδραση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ

Δείτε εδώ ζωντανή εικόνα και την συγκλονιστική στιγμή της κατάρρευσης του καμπαναριού της Παναγίας των Παρισίων

Εδώ να σημειώσουμε πως ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας γνωστοποίησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες από την πυρκαγιά στον ναό της Παναγίας των Παρισίων, σημειώνοντας ότι οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν τα ακριβή αίτια της φωτιάς.Από την πλευρά του, το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την πυρκαγιά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις