Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παναγία των Παρισίων: Στις φλόγες “σύμβολο του Χριστιανισμού” λέει το Βατικανό – Σοκαρισμένος κι ο ΓΓ του ΟΗΕ!

Παναγία των Παρισίων: Στις φλόγες “σύμβολο του Χριστιανισμού” λέει το Βατικανό – Σοκαρισμένος κι ο ΓΓ του ΟΗΕ!
Reuters

Με την πύρινη λαίλαπα να κατακαίει την Παναγία των Παρισίων και την παγκόσμια κοινή γνώμη να παρακολουθεί τις εξελίξεις συγκλονισμένη, τα ΜΜΕ καταγράφουν τις αντιδράσεις διεθνών εκπροσώπων και θρησκευτικών φορέων.

Το Βατικανό εξέφρασε “σοκ” και “θλίψη” για την πυρκαγιά που κατακαίει την Παναγία των Παρισίων, “σύμβολο του Χριστιανισμού στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο”.

“Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους Γάλλους Καθολικούς και τον λαό του Παρισιού και προσευχόμαστε για τους πυροσβέστες και όλους όσους καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν αυτή τη δραματική κατάσταση” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού.

Ο γ.γ των Ηνωμένων Εθνών δηλώνει σοκαρισμένος από τη φωτιά που καταστρέφει αυτό το “κόσμημα”

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε κι αυτός “σοκαρισμένος από τις εικόνες της πυρκαγιάς που καταστρέφει τον Καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, ένα μοναδικό κόσμημα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και δεσπόζει στο Παρίσι από τον 13ο αιώνα”.

Σε ένα tweet που ανάρτησε, ο Γκουτέρες προσθέτει ότι “οι σκέψεις του είναι με τον γαλλικό λαό και τη γαλλική κυβέρνηση”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις