Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πανικός σε νηπιαγωγείο! Νήπιο έφερε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Φωτογραφία από Southern Hesse Police/DPA
Φωτογραφία από Southern Hesse Police/DPA

Ένα νήπιο προκάλεσε πανικό σήμερα στον βρεφονηπιακό σταθμό όπου φοιτά, καθώς, εκτός από το κολατσιό του, έφερε μαζί του και μια… βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου την οποία είχε βρει τυχαία σε ένα δάσος!

Το “παιχνίδι” του μικρού ανάγκασε την αστυνομία να εκκενώσει το σχολείο. Το παιδί βρήκε την εμπρηστική βόμβα σε μια εκδρομή στο δάσος κοντά στην πόλη Ντάρμστατ, στη Γερμανία και την πήρε μαζί του στο σχολείο του.

Όταν οι νηπιαγωγοί είδαν το “παράξενο παιχνίδι” ακουμπισμένο σε ένα ράφι ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και φρόντισαν να απομακρύνουν με ασφάλεια τα παιδιά, οδηγώντας τα σε μια απομακρυσμένη παιδική χαρά.

Οι πυροτεχνουργοί έφτασαν πολύ γρήγορα στο νηπιαγωγείο και παρέλαβαν τη βόμβα.

Λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ομάδες των πυροτεχνουργών μέχρι και σήμερα αναγκάζονται πολύ συχνά να εξουδετερώνουν βόμβες και οβίδες εκείνης της εποχής που εντοπίζονται τυχαία σε εργοτάξια, σε δάση, σε χωράφια, ακόμη και στους κήπους σπιτιών.

Πέρσι τον Δεκέμβριο μάλιστα εκκένωσαν το Άουγσκμπουργκ ενώ τον Μάιο απομακρύνθηκαν 50.000 άνθρωποι από το Ανόβερο, για να εξουδετερωθούν τρεις παλαιές βόμβες βρετανικής κατασκευής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε