Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πανικός στο Twitter για την ατάκα Μπορέλ για Ρωσία: «Όχι άλλα ψώνια στο Μιλάνο και πάρτι στο Σεν Τροπέ»

Πανικός στο Twitter για την ατάκα Μπορέλ για Ρωσία: «Όχι άλλα ψώνια στο Μιλάνο και πάρτι στο Σεν Τροπέ»

Πανικό στα social media προκάλεσε η ανάρτηση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ σχετικά με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας για την τεταμένη κατάσταση με την Ουκρανία. Το επίμαχο tweet ήρθε μετά την ομόφωνη έγκριση των «27» ενός «πακέτου κυρώσεων». 

Στην ανάρτηση του στο Twitter, o Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρθηκε στις αγαπημένες συνήθειες των Ρώσων αξιωματούχων και ολιγαρχών στην Ευρώπη, σχολιάζοντας τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας. Όχι πια ψώνια στο Μιλάνο, πάρτι στο Σεν Τροπέ, διαμάντια στην Αμβέρσα. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα» έγραψε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η ομόφωνη έγκριση των 27 κρατών μελών της ΕΕ ενός «πακέτο κυρώσεων» σε βάρος της Ρωσίας. Αυτές οι κυρώσεις, που πρέπει επίσης να υιοθετηθούν επισήμως προκειμένου να τεθούν σε ισχύ, «θα πληγώσουν πολύ τη Ρωσία», είχε δηλώσει ο Ζοζέπ Μπορέλ. Επισήμανε μάλιστα ότι το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων και η απαγόρευση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου θα στοχεύσουν κυρίως τους 351 Ρώσους βουλευτές της Δούμας, που υπερψήφισαν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αυτονομιστικών εδαφών.

Η ανάρτηση αυτή του Ζοζέπ Μπορέλ φαίνεται όμως ότι δεν αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα χιουμοριστική διάθεση από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι σχολίασαν ότι ήταν προσβλητική και πλήττει την υπόληψη της Ευρώπης, και λίγο αργότερα «κατέβηκε». 

Ωστόσο, κάποιοι πρόλαβαν να την αποθηκεύσουν…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις