Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Πανικός” στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι λόγω drone

“Πανικός” στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι λόγω drone

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι το πιο πολυσύχναστο στο κόσμο αντιμετώπισε πρόβλημα με πτήσεις drones.

Για περίπου μισή ώρα, από τις 10:13 ως και τις 10:45 οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι διακόπηκαν καθώς εντοπίστηκαν drones.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η πτήση ενός drone προκαλεί προβλήματα σε πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ωστόσο για πρώτη φορά χρειάστηκε να υπάρξει διακοπή πτήσεων.
Οι πτήσεις γρήγορα αποκαταστάθηκαν ωστόσο φαίνεται ότι πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε ολόκληρο τον κόσμο με τις πτήσεις drones κοντά σε αεροδρόμια.

Το θέμα των πτήσεων τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και οι επιπτώσεις τους στις εμπορικές αερομεταφορές εξετάζεται με τον χαρακτήρα του επείγοντος, μετά τις αναφορές για τις επιπτώσεις στις αερομεταφορές εξαιτίας αντίστοιχης δραστηριότητας στη Βρετανία.

Τον Ιανουάριο, οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου διακόπηκαν για περίπου μια ώρα όταν εθεάθη τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα. Η λειτουργία του αεροδρομίου Γκάτγουικ, του δεύτερου πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου του Λονδίνου, διαταράχθηκε σοβαρά από τη δραστηριότητα τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος τον Δεκέμβριο.

Με πληροφορίες από AP και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις