Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάνω από 100 αγνοούμενοι μετά από ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης

μετανάστες

Περισσότεροι από 100 μετανάστες είναι αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο του πλεούμενού τους στα ανοικτά της δυτικής Λιβύης.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο Αγιούμπ Κάσεμ, «τουλάχιστον επτά επιζήσαντες» παρέμειναν επί τρεις ημέρες στη θάλασσα. Μέχρι να φτάσει βοήθεια την Τετάρτη και να διασώσει τους μετανάστες.

Ο Κάσεμ δεν ήταν άμεσα σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ναυάγιο. Το ναυάγιο σημειώθηκε στα ανοικτά της Σαμπράτα, δυτικά της Τρίπολης.

Η πόλη, από την οποία ξεκινούν μετανάστες προς την Ευρώπη, είναι από την Κυριακή το θέατρο βίαιων μαχών ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες οργανώσεις.

6.500 μετανάστες στην Ιταλία από τα μέσα Ιουλίου

Την περασμένη εβδομάδα, η λιβυκή ακτοφυλακή οδήγησε πίσω στην ακτή περισσότερους από 3.000 μετανάστες. Περίπου 2.000 άλλοι μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Ιταλία. Τα στοιχεία σύμφωνα με απολογισμό από πολλές επίσημες πηγές και ιταλικό μέσο ενημέρωσης.

Οι αριθμοί δείχνουν πως η μεταναστευτική οδός ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία, την πλησιέστερη ευρωπαϊκή χώρα, δεν είναι συνεπώς εντελώς κλειστή. Παρά τη θεαματική μείωση της ροής των μεταναστών μεταξύ αυτών των δύο χωρών.

Η Ιταλία έχει καταγράψει 6.500 αφίξεις από τα μέσα Ιουλίου, δηλαδή μόλις το 15% του μέσου όρου που είχε καταγραφεί κατά την περίοδο αυτή από το 2014 έως το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις