Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάνω από 42.000 οι νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ – Στον Τραμπ ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Πάνω από 42.000 οι νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ – Στον Τραμπ ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης
Φωτογραφία Reuters

Άλλοι 1.433 άνθρωποι προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των θυμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός στις ΗΠΑ.

Ο νέος δραματικός απολογισμός των τελευταίων 24 ωρών στις ΗΠΑ είναι, πάντως, αισθητά χαμηλότερος από τον προηγούμενο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Πλέον, περισσότεροι από 42.000 άνθρωποι, 42.094 συγκεκριμένα, έχουν χάσει τη ζωή τους στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θρηνεί, μακράν, τα περισσότερα θύματα της επιδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός.

Click4more Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: Η χαλάρωση των μέτρων δεν σημαίνει το τέλος του κορονοϊού

Στη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη εξάλλου καταγράφονται πλέον πάνω από 784.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός), σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης. Περίπου 72.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Η Νέα Υόρκη αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, όμως αυξάνονται οι ενδείξεις πως η πολιτεία έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 478 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Άντριου Κουόμο, απολογισμός που είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Κουόμο στον Λευκό Οίκο

Ο (Δημοκρατικός) κυβερνήτης της Νέας Υόρκης πρόκειται να γίνει δεκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι θα έρθει στο Οβάλ Γραφείο αύριο (σ.σ. σήμερα Τρίτη) το απόγευμα, μαζί με κάποιους από τους συνεργάτες του», είπε ο Τραμπ, ο οποίος εκφράζει τις τελευταίες λίγες μέρες την ικανοποίησή του για τον συντονισμό της κυβέρνησής του με τον κυβερνήτη Κουόμο, αν και μέχρι πρότινος τον έκραζε δημόσια, λέγοντας πως μιλάει πολύ και δεν δρα αρκετά.

«Πολλά καλά πράγματα γίνονται στη Νέα Υόρκη», είπε ο Τραμπ, σημειώνοντας πως οι αρχές της πολιτείας αρχίζουν να ελέγχουν την κατάσταση.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη, όπως άλλωστε και ο Τραμπ, ο Άντριου Κουόμο, 62 ετών, είδε τη δημοτικότητά του να απογειώνεται χάρη στον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ψύχραιμος και αποφασιστικός.
Ο Άντριου Κουόμο – Φωτογραφία Reuters

Οι δύο άνδρες φαίνεται πως επιλέγουν να αποφεύγουν τις μετωπικές συγκρούσεις τις τελευταίες εβδομάδες, μολονότι συνεχίζουν να ανταλλάσσουν αιχμές.

Την Παρασκευή, για παράδειγμα, ο Κουόμο είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν κάνει «τίποτα» απολύτως για να βοηθήσει τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του συμβούλευε πρόσφατα τον Άντριου Κουόμο μέσω Twitter να «περνάει περισσότερο χρόνο δρώντας και λιγότερο γκρινιάζοντας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις