Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάολο Τζεντιλόνι: Η αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα δεν επηρεάζει τα δημόσια οικονομικά

Πάολο Τζεντιλόνι: Η αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα δεν επηρεάζει τα δημόσια οικονομικά

Ο επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα αντισταθμίζει τον πληθωρισμό, χωρίς να επηρεάζει τα δημόσια οικονομικά.

«Με την αύξηση των ονομαστικών μισθών και την επιβράδυνση του πληθωρισμού, οι πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων αναμένεται να γίνουν θετικές το 2023 μετά από συρρίκνωση το 2022», αναφέρει η έκθεση της Επιτροπής για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Παόλο Τζεντιλόνι.

Κληθείς να σχολιάσει την επισήμανση αυτή, ο Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,4% στα 780 ευρώ το μήνα, λέγοντας:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές οι αυξήσεις γίνονται για να αντισταθμίσουν την αύξηση του πληθωρισμού, οπότε δεν αναμένουμε ένα σπιράλ αύξησης των τιμών και των μισθών με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις της αγοράς».

Ο επίτροπος Οικονομίας, σημείωσε, επίσης, ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ένα περιθώριο για αυξήσεις μισθών και για την κάλυψη της αγοραστικής δύναμης. Αυτό δεν επηρεάζει απαραίτητα τα δημόσια οικονομικά, καθώς χρησιμοποιούνται περιθώρια ελιγμών που καθορίζονται από το υψηλό επίπεδο κερδών σε αρκετούς τομείς της οικονομίας μας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις