Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Ένα δάκρυ και ατελείωτες ώρες στην ουρά από χιλιάδες πιστούς για το τελευταίο αντίο

Θα ξεπεράσουν το μισό εκατομμύριο οι πιστοί που θα βρεθούν στο Βατικανό
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άνθρωποι κάθε ηλικίας στέκονται για ώρες ολόκληρες στις ουρές που δεν σταματούν στο Βατικανό προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον Πάπα Φραγκίσκο

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, στην Αιώνια Πόλη για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου που θα γίνει το Σάββατο το πρωί, αναμένεται να φτάσουν μέχρι και 450.000 πιστοί απ’ όλο τον κόσμο.

Μέχρι χθες (23/04/25) γινόταν λόγος για 200.000 προσκυνητές. Έως τώρα, παράλληλα, υπολογίζεται ότι έχουν εισέλθει στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, πάνω από 50.000 πιστοί για να αποτίσουν φόρο τιμής στον “πάπα των φτωχών”.

Στο μεταξύ, ενισχύονται συνεχώς τα μέτρα ασφαλείας. Η πρόσβαση αυτοκινήτων γύρω από το Βατικανό, στις οδούς προς το αεροδρόμιο και στην συνοικία Παριόλι, όπου βρίσκονται οι ξένες πρεσβείες, είναι ήδη σημαντικά περιορισμένη.

Δείτε live εικόνα 

Ουρά στο Βατικανό
Άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά και βαθιά συγκινημένοι στην ουρά / REUTERS/Carlos Barria

Ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες, επίλεκτοι σκοπευτές και άνδρες των μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της ιταλικής πρωτεύουσας και σε όλη την γύρω περιοχή της Αγίας Έδρας.

Χρησιμοποιούνται, παράλληλα, υπερσύγχρονοι μηχανισμοί για εξουδετέρωση drone ενώ αεροπλανοφόρο βρίσκεται στα ανοικτά της Ρώμης.

Παράλληλα, μέλη των ειδικών δυνάμεων των καραμπινιέρων, ελέγχουν και τα υπόγεια περάσματα της ιταλικής πρωτεύουσας, πολλά από τα οποία δημιουργήθηκαν στην εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ευρώπη «φλέγεται» από πρωτοφανές κύμα καύσωνα: Σε «κόκκινο» συναγερμό πολλές χώρες, 46 οι θάνατοι
Η Γαλλία είναι η χώρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο από τον καύσωνα, καθώς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών τουλάχιστον 40 θάνατοι καταγράφονται από πνιγμούς και θερμοπληξία
Κύμα καύσωνα χτυπά την Ευρώπη
Οργισμένος ο Ντόναλντ Τραμπ με την απόφαση της Γερουσίας: «Έκαναν τη δουλειά μου πιο δύσκολη, το Ιράν ήταν έτοιμο να καταρρεύσει»
Την ίδια ώρα σύγχυση και ερωτήματα προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν - Διθυραμβικοί αμερικανικοί ισχυρισμοί που το Ιράν αρνείται δημόσια
Ντόναλντ Τραμπ