Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Κορονοϊός και «ξεχασμένοι πόλεμοι» στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έκκληση για διάλογο απέναντι στην τάση της εσωστρέφειας απηύθυνε στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στους ξεχασμένους πολέμους στη Συρία και την Υεμένη.

Ουκρανία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Βιρμανία, Αιθιοπία, Σουδάν, Σάχελ… Όπως συνηθίζει, ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε κατά το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του στους πολέμους του πλανήτη και στις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης κατά τα δεύτερα συνεχή Χριστούγεννα που ο κόσμος γιορτάζει σε συνθήκες πανδημίας.

«Σε αυτούς τους καιρούς της πανδημίας», «η ικανότητά μας να διατηρήσουμε κοινωνικές σχέσεις δοκιμάζεται σκληρά, ενισχύεται η τάση της εσωστρέφειας… και σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο ποντίφικας ενώπιον των πιστών που είχαν συγκεντρωθεί υπό βροχήν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

«Βλέπουμε ακόμη πολλές συρράξεις, κρίσεις και αντιπαραθέσεις που μοιάζει να μην τελειώνουν ποτέ, και ούτε που τις προσέχουμε πια, «τόσο» είμαστε συνηθισμένοι, με κίνδυνο να μην ακούσουμε την κραυγή της οδύνης και της απελπισίας των αδελφών μας», είπε.

Ο πάπας επέμεινε κυρίως στις «τεράστιες και ξεχασμένες τραγωδίες» που εκτυλίσσονται στην Συρία και την Υεμένη, βορά πολέμων με «πολλά θύματα και ανυπολόγιστο αριθμό προσφύγων».

«Ακούμε την φωνή των παιδιών που υψώνεται από την Υεμένη, όπου μία τρομακτική τραγωδία, ξεχασμένη απ’ όλον τον κόσμο, εξελίσσεται εδώ και χρόνια, προκαλώντας θανάτους κάθε μέρα».

Ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε επίσης έκκληση «να μην αφεθούν να εξαπλωθούν οι μεταστάσεις μίας σύγκρουσης σε αποσύνθεση» στην Ουκρανία, όπου η ένταση ανάμεσα στο Κίεβο και την Μόσχα δημιουργούν φόβους για στρατιωτική κλιμάκωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Πώς η δίωξη του Ραούλ Κάστρο μπορεί να οδηγήσει στον πόλεμο ΗΠΑ και Κούβα – Προετοιμάζεται να δεχθεί επίθεση η Αβάνα
O πρόεδρος της Κούβας απειλεί με μακελειό στην περίπτωση εισβολής στην χώρα – Το παράδειγμα της Βενεζουέλας και η «βοήθεια» που θέλει να προσφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ στους Κουβανούς
Ραούλ Κάστρο
Axios: «Ρήξη» Νετανιάχου και Τραμπ για τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν – «Ο Μπίμπι είχε πάρει φωτιά»
Οι δύο ηγέτες διαφωνούσαν σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσουν το Ιράν στο μέλλον - Ο Νετανιάχου «θα κάνει ό,τι θέλω εγώ » σχετικά με το Ιράν, αλλά «έχουμε καλές σχέσεις» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου