Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πάπας Φραγκίσκος: “Όποιος δεν θέλει τους πρόσφυγες δεν είναι Χριστιανός”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μία δήλωση, η οποία μεταφράστηκε ως ξεκάθαρο μήνυμα για τον Ντόναλντ Τραμπ, έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος. “Όποιος δεν θέλει τους πρόσφυγες τότε δεν μπορεί να λέγεται Χριστιανός” είπε.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατέκρινε την αντίφαση εκείνων που θέλουν να υπερασπιστούν τον Χριστιανισμό στη Δύση και από την άλλη πλευρά, είναι εναντίον των προσφύγων και των άλλων θρησκειών.

«Η ασθένεια ή αμαρτία, που ο Ιησούς καταδικάζει περισσότερο είναι η υποκρισία. Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι είναι χριστιανός, αλλά δεν ζει σύμφωνα με τη διδασκαλία του Χριστού. Δεν μπορείς να είσαι Χριστιανός χωρίς να ζει σαν Χριστιανός», είπε.

«Είναι υποκρισία να αποκαλείς τον εαυτό σου Χριστιανό και να διώχνεις μακριά κάποιον πρόσφυγα ή κάποιον που ζητάει βοήθεια, κάποιον που πεινάει ή διψάει. Δεν γίνεται να πετάς έξω κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη από τη βοήθειά σου», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Όλες οι χώρες πρέπει να επικεντρωθούν στην “υπηρεσία τους προς τις φτωχότερες χώρες, στους άρρωστους και σε αυτούς που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους”.

Πηγή: Usuncu

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε