Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος σε Ισραήλ και Χαμάς: Εν ονόματι του Κυρίου παύσατε πυρ!

«Δολοφονείται το μέλλον των παιδιών, σας παρακαλώ, σταματήστε», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος για τον πόλεμο στο Ισραήλ και τη σύρραξη στη Λωρίδα της Γάζας. Στα δραματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Μέση Ανατολή, η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων είναι άμαχοι και από τις δύο πλευρές.

Στις τραγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Εν ονόματι του Κυρίου, σας παρακαλώ, σταματήστε. Παύσατε πυρ!», είπε ο ποντίφικας.

Παράλληλα, ευχήθηκε «να ακολουθηθεί κάθε οδός που να μπορέσει να επιτρέψει την αποφυγή της διεύρυνσης της σύρραξης, να παρασχεθεί βοήθεια στους τραυματίες και οι βοήθειες να μπορέσουν να φτάσουν στους κατοίκους της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση είναι σοβαρότατη».

O προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απηύθυνε και πάλι έκκληση για την απελευθέρωση των ομήρων, υπενθυμίζοντας ότι «ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλά παιδιά» τα οποία «πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους».

Ο Αργεντινός Πάπας, τέλος, υπογράμμισε:

«Πρέπει να σκεφθούμε τα παιδιά, όλα τα παιδιά του πολέμου αυτού, αλλά και της Ουκρανίας και άλλων περιοχών. Με τον τρόπο αυτό, δολοφονείται το μέλλον τους. Ας προσευχηθούμε για να βρεθεί η δύναμη, ώστε να πούνε, όλοι ,”φτάνει”».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποσπάσματα από το βιβλίο - εξομολόγηση του Σαρκοζί για τις 20 ημέρες στη φυλακή - «Καλώς ήρθατε στην κόλαση!»
«Δεν είχα νιώσει ποτέ πιο σκληρό στρώμα, ούτε καν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας» γράφει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και περιγράφει το κελί της φυλακής του σαν «ξενοδοχείο χαμηλού κόστους» - Το Ημερολόγιο ενός φυλακισμένου» κυκλοφορεί στις 10 Δεκεμβρίου
Νικολά Σαρκοζί
30 τραυματίες από τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή της ισχυρής δόνησης
Στη Σαπόρο, τη μεγαλύτερη πόλη της νήσου Χοκάιντο η γη έτρεμε βίαια για περίπου τριάντα δευτερόλεπτα, ενώ ηχούσαν ασταμάτητα προειδοποιητικά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα κατοίκων
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία