Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: “Τιμή μου οι επιθέσεις από συντηρητικούς κύκλους στις ΗΠΑ”

"Τιμή του" χαρακτηρίζει ο Πάπας Φραγκίσκος τις επιθέσεις που δέχεται από συντηρητικούς κύκλους της Καθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ και τα καθολικά μέσα ενημέρωσης που τους στηρίζουν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προφανώς ο Πάπας αναφέρεται τόσο στις επικρίσεις τους για σειρά θεμάτων (από θεολογικά ζητήματα μέχρι τη στάση του απέναντι στην κλιματική αλλαγή) όσο και τις πιέσεις που ασκούν ακόμη και για την παραίτησή του.

Η απάντηση του ποντίφικα στους επικριτές του δόθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης προς τη Μοζαμβίκη, στη συζήτηση που είχε με τον Γάλλο δημοσιογράφο Νικολά Σενέζ, τον συγγραφέα ενός νέου βιβλίου που τιτλοφορείται “Πώς η Αμερική θέλει να αλλάξει πάπα”.

Πάπας: Ουάσιγκτον κατά Βατικανού

Στο βιβλίο αυτό, ο Σενέζ περιγράφει ένα δίκτυο συντηρητικών σχολιαστών, πολιτικών, θεολόγων και στελεχών της εκκλησίας που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον Φραγκίσκο, συχνά μέσω καθολικών ειδησεογραφικών μέσων και ιδρυμάτων.

“Είναι τιμή να μου επιτίθενται οι Αμερικανοί”, φέρεται να είπε ο Πάπας, όταν τον ρώτησε για το θέμα ο δημοσιογράφος. Πρόσθεσε ότι δεν έχει διαβάσει το βιβλίο καθώς οι βοηθοί του δεν μπόρεσαν να το βρουν, όμως άφησε να εννοηθεί ότι πληροφορήθηκε το περιεχόμενό του από δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

Τα τελευταία χρόνια ο Φραγκίσκος βρίσκεται στο στόχαστρο μιας μικρής αλλά ισχυρής ομάδας Αμερικανών συντηρητικών που διαφωνούν με τη στάση του σε διάφορα θεολογικά ζητήματα αλλά και σε κοινωνικά θέματα, από τη μετανάστευση μέχρι την κλιματική αλλαγή.

Ο καρδινάλιος Λίο Μπερκ

Ο πνευματικός “γκουρού” τους είναι ο Αμερικανός καρδινάλιος Ρέιμοντ Λίο Μπερκ, ο οποίος ενέτεινε τις επιθέσεις του αφού ο ποντίφικας τον απομάκρυνε από μια υψηλή θέση στο Βατικανό, πριν από μερικά χρόνια.

Ο Μπερκ εμφανίζεται συχνά σε συντηρητικά, καθολικά μέσα ενημέρωσης, όπως στο τηλεοπτικό δίκτυο EWTN, και οι ομιλίες του αναδημοσιεύονται σε ιστοτόπους όπως οι National Catholic Register, Catholic News Agency και LifeSite News.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σόου Τραμπ στις Βερσαλλίες – Υπέγραψε μπροστά στον Μακρόν τη συμφωνία με το Ιράν
Ο Αμερικανός Πρόεδρος υπέγραψε το αντίτυπο της συμφωνίας μετά το πέρας της συνόδου κορυφής της G7 στις Βερσαλλίες - Μετά την υπογραφή οι παρευρισκόμενοι στο δείπνο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν υπό το βλέμμα του Εμανουέλ Μακρόν στις Βερσαλλίες
Σε ισχύ το Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ – Ιράν, Τραμπ και Πεζεσκιάν το υπέγραψαν ηλεκτρονικά
Ο Τραμπ δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα παραμείνουν στην περιοχή του Κόλπου «για κάποιο διάστημα» μετά τη συμφωνία-πλαίσιο Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για τον τερματισμό του πολέμου
Οι σημαίες ΗΠΑ και Ιράν
Αλβανία: Διώξεις σε διαδηλωτές για τον αποκλεισμό αυτοκινητοδρόμου κατά τις διαμαρτυρίες για το τουριστικό σχέδιο του γαμπρού του Τραμπ
Οι διαδηλωτές πάντως έχουν προαναγγείλει πως σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους
Διαδηλωτές στην Αλβανία