Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Το φως μπορεί να νικήσει το σκοτάδι

Το μήνυμα που έστειλε στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου και στα εκατομμύρια που παρακολουθούσαν από την τηλεόραση ο Πάπας ήταν ότι η αλλαγή ξεκινά από την καρδιά των ανθρώπων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα τον κόσμο να επιτρέψει στο φως των Χριστουγέννων να διαπεράσει «το σκοτάδι στις καρδιές των ανθρώπων» που οδηγεί στις θρησκευτικές διώξεις, την κοινωνική αδικία, της ένοπλες συρράξεις και τον φόβο απέναντι στους μετανάστες.

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του Urbi et Orbi (σ.σ. «προς την πόλη και τον κόσμο»), ο 83χρονος Πάπας έκανε έκκληση για ειρήνη στους Αγίους Τόπους, τη Συρία, τον Λίβανο, την Υεμένη, το Ιράκ, τη Βενεζουέλα, την Ουκρανία και πολλές αφρικανικές χώρες που συγκλονίζονται από βίαιες συγκρούσεις.

Το μήνυμα που έστειλε στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου και στα εκατομμύρια που παρακολουθούσαν από την τηλεόραση σε όλον τον κόσμο ήταν ότι η αλλαγή ξεκινά από την καρδιά των ανθρώπων.

«Υπάρχει σκοτάδι στις καρδιές των ανθρώπων, όμως το φως του Χριστού είναι μεγαλύτερο. Υπάρχει σκοτάδι στις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις, αλλά το φως του Χριστού είναι μεγαλύτερο. Υπάρχει σκοτάδι στις οικονομικές, γεωπολιτικές και οικολογικές συρράξεις, όμως ακόμη μεγαλύτερο είναι το φως του Χριστού», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας αναφέρθηκε στις διώξεις των Χριστιανών από εξτρεμιστικές οργανώσεις στην Μπουρκίνα Φάσο, το Μαλί, τον Νίγηρα και τη Νιγηρία, προσευχόμενος στον Θεό να παρηγορήσει όσους υποφέρουν λόγω της πίστης τους.

Την 1η Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 14 άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε επίθεση σε μια εκκλησία της Μπουρκίνα Φάσο, όπου έχουν αναζωπυρωθεί οι εθνοτικές και θρησκευτικές εντάσεις.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν παρέλειψε στο μήνυμά του να αναφερθεί και στα βάσανα των μεταναστών. «Η αδικία είναι εκείνη που τους αναγκάζει να διασχίζουν ερήμους και θάλασσας, οι οποίες μετατρέπονται σε νεκροταφεία. Είναι η αδικία που τους αναγκάζει να υπομένουν αδιανόητη κακοποίηση, υποδούλωση κάθε είδους και βασανιστήρια σε απάνθρωπους καταυλισμούς κράτησης» είπε.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο ποντίφικας είχε ζητήσει να κλείσουν τα κέντρα κράτηση μεταναστών στη Λιβύη.

Μολονότι υπάρχουν πολλά μεγάλα προβλήματα στον κόσμο, οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ψάξουν πολύ μακριά για να διορθώσουν τις αδικίες, συνέχισε. Για αρχή, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις δικές τους κοινότητες, είπε.

Για να τονίσει το μήνυμά του, οι δύο καρδινάλιοι που επέλεξε ο Πάπας Φραγκίσκος να τον συνοδεύσουν στο μπαλκόνι της βασιλικής του Αγίου Πέτρου ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της υπηρεσίας μετανάστευσης του Βατικανού, Ρενάτο Μαρτίνο και ο Κόνραντ Κραγιέφσκι, της οργάνωσης που μοιράζει ελεημοσύνη στους φτωχούς και τους άστεγους της Ρώμης.

CHRISTMAS SEASON POPE

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 7
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 8
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 11