Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Το φως μπορεί να νικήσει το σκοτάδι

Το μήνυμα που έστειλε στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου και στα εκατομμύρια που παρακολουθούσαν από την τηλεόραση ο Πάπας ήταν ότι η αλλαγή ξεκινά από την καρδιά των ανθρώπων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα τον κόσμο να επιτρέψει στο φως των Χριστουγέννων να διαπεράσει «το σκοτάδι στις καρδιές των ανθρώπων» που οδηγεί στις θρησκευτικές διώξεις, την κοινωνική αδικία, της ένοπλες συρράξεις και τον φόβο απέναντι στους μετανάστες.

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του Urbi et Orbi (σ.σ. «προς την πόλη και τον κόσμο»), ο 83χρονος Πάπας έκανε έκκληση για ειρήνη στους Αγίους Τόπους, τη Συρία, τον Λίβανο, την Υεμένη, το Ιράκ, τη Βενεζουέλα, την Ουκρανία και πολλές αφρικανικές χώρες που συγκλονίζονται από βίαιες συγκρούσεις.

Το μήνυμα που έστειλε στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου και στα εκατομμύρια που παρακολουθούσαν από την τηλεόραση σε όλον τον κόσμο ήταν ότι η αλλαγή ξεκινά από την καρδιά των ανθρώπων.

«Υπάρχει σκοτάδι στις καρδιές των ανθρώπων, όμως το φως του Χριστού είναι μεγαλύτερο. Υπάρχει σκοτάδι στις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις, αλλά το φως του Χριστού είναι μεγαλύτερο. Υπάρχει σκοτάδι στις οικονομικές, γεωπολιτικές και οικολογικές συρράξεις, όμως ακόμη μεγαλύτερο είναι το φως του Χριστού», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας αναφέρθηκε στις διώξεις των Χριστιανών από εξτρεμιστικές οργανώσεις στην Μπουρκίνα Φάσο, το Μαλί, τον Νίγηρα και τη Νιγηρία, προσευχόμενος στον Θεό να παρηγορήσει όσους υποφέρουν λόγω της πίστης τους.

Την 1η Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 14 άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε επίθεση σε μια εκκλησία της Μπουρκίνα Φάσο, όπου έχουν αναζωπυρωθεί οι εθνοτικές και θρησκευτικές εντάσεις.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν παρέλειψε στο μήνυμά του να αναφερθεί και στα βάσανα των μεταναστών. «Η αδικία είναι εκείνη που τους αναγκάζει να διασχίζουν ερήμους και θάλασσας, οι οποίες μετατρέπονται σε νεκροταφεία. Είναι η αδικία που τους αναγκάζει να υπομένουν αδιανόητη κακοποίηση, υποδούλωση κάθε είδους και βασανιστήρια σε απάνθρωπους καταυλισμούς κράτησης» είπε.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο ποντίφικας είχε ζητήσει να κλείσουν τα κέντρα κράτηση μεταναστών στη Λιβύη.

Μολονότι υπάρχουν πολλά μεγάλα προβλήματα στον κόσμο, οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ψάξουν πολύ μακριά για να διορθώσουν τις αδικίες, συνέχισε. Για αρχή, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις δικές τους κοινότητες, είπε.

Για να τονίσει το μήνυμά του, οι δύο καρδινάλιοι που επέλεξε ο Πάπας Φραγκίσκος να τον συνοδεύσουν στο μπαλκόνι της βασιλικής του Αγίου Πέτρου ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της υπηρεσίας μετανάστευσης του Βατικανού, Ρενάτο Μαρτίνο και ο Κόνραντ Κραγιέφσκι, της οργάνωσης που μοιράζει ελεημοσύνη στους φτωχούς και τους άστεγους της Ρώμης.

CHRISTMAS SEASON POPE

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Όχι» από τη βρετανική κυβέρνηση στη νομοθετική αλλαγή για την επιστροφή τους στην Ελλάδα – Επιμένει στη λύση του δανεισμού
«Εάν κάποιος είχε αρπάξει ορισμένα από τα Κοσμήματα του Στέμματος, δεν νομίζω ότι θα ήμασταν τόσο ευχαριστημένοι με μια συμφωνία δανεισμού»
Γλυπτά του Παρθενώνα
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί «βλέπουν» τουλάχιστον 230 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων - Κοντά στην πλειοψηφία και στη Γερουσία - Live οι εξελίξεις
Οι Δημοκρατικοί θέλουν να αποκτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν ευκολότερα τα σχέδια του Τραμπ και να ξεκινήσουν έρευνες για τον Αμερικανό πρόεδρο και τους συνεργάτες του
usa elections
Ισπανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών μετά την τραγωδία με τους 69 νεκρούς – «Δεν μπορώ να παραμείνω στη θέση μου»
Στο επίκεντρο της έρευνας για την τραγωδία στο Τολέδο βρίσκονται τα συστήματα ασφαλείας και οι εντολές που δόθηκαν πριν από τη σύγκρουση των τρένων
Διασώστες στο σημείο μετά τη σύγκρουση τρένων υψηλής ταχύτητας, η οποία σημειώθηκε μεταξύ των πόλεων Μόρα και Οργκάθ, κοντά στο Τολέδο της Ισπανίας 15