Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Το φως μπορεί να νικήσει το σκοτάδι

Το μήνυμα που έστειλε στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου και στα εκατομμύρια που παρακολουθούσαν από την τηλεόραση ο Πάπας ήταν ότι η αλλαγή ξεκινά από την καρδιά των ανθρώπων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα τον κόσμο να επιτρέψει στο φως των Χριστουγέννων να διαπεράσει «το σκοτάδι στις καρδιές των ανθρώπων» που οδηγεί στις θρησκευτικές διώξεις, την κοινωνική αδικία, της ένοπλες συρράξεις και τον φόβο απέναντι στους μετανάστες.

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του Urbi et Orbi (σ.σ. «προς την πόλη και τον κόσμο»), ο 83χρονος Πάπας έκανε έκκληση για ειρήνη στους Αγίους Τόπους, τη Συρία, τον Λίβανο, την Υεμένη, το Ιράκ, τη Βενεζουέλα, την Ουκρανία και πολλές αφρικανικές χώρες που συγκλονίζονται από βίαιες συγκρούσεις.

Το μήνυμα που έστειλε στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου και στα εκατομμύρια που παρακολουθούσαν από την τηλεόραση σε όλον τον κόσμο ήταν ότι η αλλαγή ξεκινά από την καρδιά των ανθρώπων.

«Υπάρχει σκοτάδι στις καρδιές των ανθρώπων, όμως το φως του Χριστού είναι μεγαλύτερο. Υπάρχει σκοτάδι στις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις, αλλά το φως του Χριστού είναι μεγαλύτερο. Υπάρχει σκοτάδι στις οικονομικές, γεωπολιτικές και οικολογικές συρράξεις, όμως ακόμη μεγαλύτερο είναι το φως του Χριστού», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας αναφέρθηκε στις διώξεις των Χριστιανών από εξτρεμιστικές οργανώσεις στην Μπουρκίνα Φάσο, το Μαλί, τον Νίγηρα και τη Νιγηρία, προσευχόμενος στον Θεό να παρηγορήσει όσους υποφέρουν λόγω της πίστης τους.

Την 1η Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 14 άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε επίθεση σε μια εκκλησία της Μπουρκίνα Φάσο, όπου έχουν αναζωπυρωθεί οι εθνοτικές και θρησκευτικές εντάσεις.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν παρέλειψε στο μήνυμά του να αναφερθεί και στα βάσανα των μεταναστών. «Η αδικία είναι εκείνη που τους αναγκάζει να διασχίζουν ερήμους και θάλασσας, οι οποίες μετατρέπονται σε νεκροταφεία. Είναι η αδικία που τους αναγκάζει να υπομένουν αδιανόητη κακοποίηση, υποδούλωση κάθε είδους και βασανιστήρια σε απάνθρωπους καταυλισμούς κράτησης» είπε.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο ποντίφικας είχε ζητήσει να κλείσουν τα κέντρα κράτηση μεταναστών στη Λιβύη.

Μολονότι υπάρχουν πολλά μεγάλα προβλήματα στον κόσμο, οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ψάξουν πολύ μακριά για να διορθώσουν τις αδικίες, συνέχισε. Για αρχή, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις δικές τους κοινότητες, είπε.

Για να τονίσει το μήνυμά του, οι δύο καρδινάλιοι που επέλεξε ο Πάπας Φραγκίσκος να τον συνοδεύσουν στο μπαλκόνι της βασιλικής του Αγίου Πέτρου ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της υπηρεσίας μετανάστευσης του Βατικανού, Ρενάτο Μαρτίνο και ο Κόνραντ Κραγιέφσκι, της οργάνωσης που μοιράζει ελεημοσύνη στους φτωχούς και τους άστεγους της Ρώμης.

CHRISTMAS SEASON POPE

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί από την συντριβή αεροσκάφους στο Μαϊάμι - Η στιγμή που βγαίνει από τον διάδρομο προσγείωσης
Επίσης πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί τρία εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση - Οι αρχές εξετάζουν όλα τα δεδομένα προκειμένου να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την έξοδο του αεροσκάφους από τον διάδρομο
Το αεροπλάνο που βγήκε εκτός διαδρόμου
Η νύχτα που δολοφονήθηκε ο Tupac Shakur, οι θεωρίες συνωμοσίας και ο ένοχος που βρέθηκε σχεδόν 30 χρόνια μετά
Ο Tupac Shakur ήταν μόλις 25 ετών όταν το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου του 1996 δέχθηκε πυρά από μία λευκή Cadillac στους δρόμους του Λας Βέγκας - Ο 63χρονος σήμερα Ντουέιν «Keffe D» Ντέιβις καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία
Ο ράπερ Tupac Shakur
Παπούα Νέα Γουινέα: Κροκόδειλος κατασπάραξε υπάλληλο ζωολογικού κήπου – Βίντεο
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εργαζόμενος φαίνεται να κρατιέται από την άκρη της πισίνας, ενώ ο κροκόδειλος φέρεται να έχει αρπάξει τα πόδια του με τα σαγόνια του.
Κροκόδειλος κατασπάραξε εργαζόμενο ζωολογικού πάρκου στην Παπούα Νέα Γουινέα