Κόσμος

Πάπας: Η παιδεραστία είναι σαν τις τελετές σατανιστών

«Η παιδεραστία είναι σαν τις τελετές των σατανιστών. Σε ότι αφορά τις κακοποιήσεις ανηλίκων δεν θα υπάρξουν ευνοϊκές μεταχειρίσεις ιερωμένων, δεν θα υπάρξουν προνόμια κανενός είδους» δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, κατά την πτήση με την οποία επέστρεψε από την Μέση Ανατολή στην Ρώμη.

Ο πάπας Βεργκόλιο αποκάλυψε, επίσης, ότι την επόμενη εβδομάδα θα προσευχηθεί, στον χώρο κατοικίας του εντός του Βατικανού, μαζί με θύματα σεξουαλικών κακοποιήσεων, από διάφορες χώρες, για τις οποίες ευθύνονται καθολικοί παπάδες.

«Όποιος κληρικός ευθύνεται για παιδεραστία, παραβιάζει το σώμα του κυρίου, όπως στις τελετές των σατανιστών», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

Αναφερόμενος στην αγαμία των καθολικών κληρικών, ο ποντίφικας τόνισε ότι «δεν πρόκειται για δόγμα αλλά για έναν κανόνα ζωής, για ένα δώρο προς την εκκλησία, το οποίο ο ίδιος εκτιμά ιδιαίτερα». Υπογράμμισε, πάντως, ότι «υπάρχουν περιθώρια για να συζητηθεί το όλο θέμα» αν και «αυτή την στιγμή τα θέματα επί τάπητος είναι άλλα».

Σε σχέση, τέλος, με την παραίτηση του προκατόχου του, πάπα Βενέδικτου, ο λατινοαμερικανός πάπας θέλησε να δηλώσει:

«Όταν ο επίσκοπος της Ρώμης νιώθει να χάνει τις δυνάμεις του πρέπει να θέτει στον εαυτό του τις ίδιες ερωτήσεις με τον Βενέδικτο. Εγώ θα κάνω ότι μου ζητήσει ο Κύριος, θα προσευχηθώ και θα αναζητήσω την βούληση του Θεού. Πιστεύω ότι ο Βενέδικτος δεν θα αποτελέσει μεμονωμένη περίπτωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρόμος από τους παιδεραστές στα κοινωνικά δίκτυα – Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά σας

Τεράστιο κύκλωμα παιδεραστών – 341 συλλήψεις σε όλο τον κόσμο

Η Καθολική Εκκλησία αποζημίωσε 1.380 θύματα παιδεραστών ιερέων

Υπό στενή παρακολούθηση οι παιδεραστές της Κύπρου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό