Κόσμος

Πάπας: Οδύνη και ντροπή για τα απεχθή εγκλήματα του κλήρου στην Ιρλανδία

Την "ντροπή" και την "οδύνη" του για "την αποτυχία των εκκλησιαστικών αρχών" να αντιμετωπίσουν με ικανοποιητικό τρόπο τα "απεχθή εγκλήματα" του κλήρου στην Ιρλανδία εξέφρασε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα αυτή.

“Η αποτυχία των εκκλησιαστικών αρχών –των επισκόπων, των ιερέων και άλλων– να αντιμετωπίσουν με ικανοποιητικό τρόπο αυτά τα απεχθή εγκλήματα δικαίως προκάλεσε αγανάκτηση και παραμένει αιτία οδύνης και ντροπής για την καθολική κοινότητα. Κι εγώ ο ίδιος συμμερίζομαι αυτά τα αισθήματα” είπε ενώπιον των πολιτικών και πολιτειακών αρχών της Ιρλανδίας.

Η σκοτεινή πλευρά της Καθολικής Εκκλησίας στην Ιρλανδία

Η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας κατηγορείται κυρίως ότι κάλυψε τους εκατοντάδες ιερείς που φέρονται να κακοποίησαν σεξουαλικά χιλιάδες παιδιά επί πολλές δεκαετίες.

“Δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω το σοβαρό σκάνδαλο που προκάλεσαν στην Ιρλανδία οι κακοποιήσεις ανηλίκων εκ μέρους μελών της Εκκλησίας που είχαν αναλάβει να τους προστατεύουν και να τους εκπαιδεύουν”, σχολίασε ο πάπας, ενώ αναφέρθηκε και “στις γυναίκες που στο παρελθόν βίωσαν ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις”.

Πολλές έρευνες τα τελευταία χρόνια έχουν αποκαλύψει ότι ήταν ευρέως διαδεδομένες οι παράνομες υιοθεσίες παιδιών που γεννήθηκαν εκτός γάμου στην Ιρλανδία.

Ο Αργεντινός πάπας υπενθύμισε ότι ο προκάτοχός του, ο Βενέδικτος ΙΣτ΄, το 2010 με επιστολή του προς όλους τους Καθολικούς Ιρλανδούς παραδέχτηκε τις ευθύνες της Εκκλησίας. “Η ειλικρινής παρέμβασή του εξακολουθεί να ενθαρρύνει τις προσπάθειες των εκκλησιαστικών αρχών να διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος και να υιοθετήσουν κανόνες για να διασφαλιστεί ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί”, τόνισε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στάρμερ σε Τραμπ: «Είστε ανάμεσα σε φίλους, επενδύσεις ρεκόρ, ρέουν δισ.» – «Πέρασα φανταστικά» είπε ο αμερικανός πρόεδρος
Ο Στάρμερ τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι ο «μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος» του Ηνωμένου Βασιλείου - Ο Τραμπ ευχαρίστησε τον Στάρμερ για την υποδοχή του σε «αυτό το όμορφο μέρος»
Leon Neal
Ladies Day στο Γουίνδσορ: Κέιτ Μίντλετον και Μελάνια Τραμπ με casual εμφανίσεις και παρέα με μικρούς προσκόπους στους βασιλικούς κήπους
Η Κέιτ Μίντλετον έδωσε στα παιδιά σάντουιτς με μέλι από τις κυψέλες στο σπίτι της στο Άνμερ Χολ στο Νόρφολκ, ενώ η Μελάνια Τραμπ χάρισε σε κάθε παιδί ένα βαζάκι με μέλι από τον Λευκό Οίκο
Κέιτ Μίντλετον Μελάνια Τραμπ
5
Κόπηκαν οι τηλεφωνικές γραμμές και το ίντερνετ στη Λωρίδα της Γάζας - Νέοι ισοπεδωτικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Γάζας καθώς τα ισραηλινά στρατεύματα «σφυροκοπούν» την περιοχή με ασταμάτητες επιθέσεις
Εκρήξεις και καπνός στην πόλη της Γάζας