Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πάπας Βενέδικτος: Αισθάνομαι τις δυνάμεις μου να μειώνονται, άρχισα να ταξιδεύω προς τον Oίκο

Πάπας Βενέδικτος: Αισθάνομαι τις δυνάμεις μου να μειώνονται, άρχισα να ταξιδεύω προς τον Oίκο

Ο Πάπας Βενέδικτος είναι 90 ετών και είχε παραιτηθεί το 2013 για λόγους υγείας…

Στην κατάσταση της υγείας του και στη μείωση των δυνάμεών του, αναφέρθηκε ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος, με επιστολή του προς τον σχολιαστή της εφημερίδας Corriere della Sera Μάσιμο Φράνκο.

«Νιώθω γύρω μου τόση αγάπη και καλοσύνη…»

Στην σύντομη επιστολή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα, ο πάπας Βενέδικτος γράφει:

«Με συγκίνησε το ότι πολλοί αναγνώστες της εφημερίδας σας ζητούν να μάθουν πώς περνώ την τελευταία αυτή περίοδο της ζωής μου. Μπορώ μόνο να πω σχετικά ότι με την βαθμιαία μείωση των σωματικών δυνάμεων, εσωτερικά έχω ξεκινήσει το ταξίδι προς τον Οίκο. Είναι μεγάλη ευλογία το ότι, κατά το τελευταίο αυτό κομμάτι της διαδρομής μου, κάποιες φορές λίγο κουραστικό, νιώθω γύρω μου τόση αγάπη και καλοσύνη, την οποία δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Υπό αυτή την έννοια, θεωρώ και ότι και η ερώτηση των αναγνωστών σας , θα με συνοδεύσει για ένα κομμάτι της πορείας μου. Δεν μπορώ παρά να σας ευχαριστήσω και να σας διαβεβαιώσω ότι θα προσευχηθώ για εσάς».

Ο Πάπας Γιόζεφ Ράτσινγκερ είναι 90 ετών και τον Φεβρουάριο του 2013 αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του ποντίφικα για λόγους υγείας. Από τότε ζει σε ένα μικρό μοναστήρι, στο εσωτερικό του κράτους του Βατικανού.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις