Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραδέχθηκε… εμμέσως ο Τραμπ την ήττα του; video

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τον Τζο Μπάιντεν

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ουσιαστικά απών από οποιαδήποτε δημόσια εκδήλωση μετά τις προεδρικές εκλογές, μίλησε για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στον Λευκό Οίκο.

Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Στις πρώτες, επίσημες δηλώσεις που έκανε σχεδόν μία εβδομάδα αφότου όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προέβλεψαν την ήττα του στις εκλογές, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος τόνισε ότι η δική του κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει λοκντάουν στις ΗΠΑ, υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

Κι αυτή η διευκρίνιση κάνει το γύρο του κόσμου.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σαν να… προέβη στην πρώτη έμμεση παραδοχή της ήττας του στις αμερικανικές εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν. «Η δική μας κυβέρνηση δεν θα προβεί σε lockdown, δεν ξέρω τι θα κάνει… όποιος διοικεί στο μέλλον. Μόνον ο χρόνος θα μας πει. Εμείς, πάντως, δεν εγκρίνουμε ένα νέο γενικευμένο lockdown», τόνισε συγκεκριμένα.

Δείτε το βίντεο

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος βρέθηκε στους κήπους του Λευκού Οίκου για την Επιχείρηση Warp Speed, που συντονίζει τη στρατηγική εμβολιασμού της κυβέρνησης όσον αφορά τον ιό, στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την ανακοίνωση της ήττας του το Σάββατο.

Στα πρώτα δημόσια σχόλιά του μετά την εβδομάδα των εκλογών στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε για το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, το οποίο έχει συνάψει συμφωνίες με αρκετές φαρμακοβιομηχανίες σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην επιτάχυνση της αναζήτησης αποτελεσματικών θεραπειών για τη συνεχιζόμενη παγκόσμια πανδημία.

Click4more: Μπάιντεν και με τη βούλα! Εξασφάλισε 306 εκλέκτορες έναντι 232 του Τραμπ

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο Τραμπ είπε: «Μέχρι τον Απρίλιο θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και δωρεάν για όλους. Μόνη εξαίρεση θα αποτελέσει η Νέα Υόρκη καθώς ο κυβερνήτης της έχει δηλώσει πως δεν θέλει να εμβολιαστεί κανείς ώστε οι επιστήμονες να πάρουν τον χρόνο τους στις έρευνες».

Δείτε την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ από τους κήπους του Λευκού Οίκου όπως μεταδόθηκε ζωντανά

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις