Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Παραδοσιακή η Λαμπρή στον Καναδά

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Με ανοιξιάτικο ήλιο οι Ελληνες του Μόντρεαλ αντάλλαξαν φέτος το Χριστός Ανέστη, στις 12 εκκλησιές μέσα και γύρω από την πόλη.

Η αναστάσιμη Ακολουθία τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του μητροπολίτη Καναδά Σωτηρίου, ο οποίος μεταλαμπάδευσε στους πιστούς το φως της Ανάστασης.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα ήταν απρόσμενα ανοιξιάτικος με ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή. Έτσι ο κόσμος συμμετείχε στις καθημερινές τελετουργίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και στη λιτανεία των Επιταφίων στην ελληνοκρατούμενη περιοχή του Πάρκ Εξτένσιον.    

Την μέρα του Πάσχα, οι Ελληνες του Μόντρεαλ βγήκαν στους κήπους τους, γυρίζοντας στις σούβλες τον παραδοσιακό οβελία, υπο τον ήχο των παραδοσιακών τραγουδιών της πατρίδας, προκαλώντας το ενδιαφέρον των αλλοεθνών γειτόνων τους.    

Τα κόκκινα αυγά, τα κουλουράκια και τα τσουρέκια αποτέλεσαν μέρος του παραδοσιακού σκηνικού του Πάσχα, που συγκέντρωσε γύρω απο το γιορτινό τραπέζι τις οικογένειες της ελληνικής ομογένειας με μιά έκφραση νοσταλγίας για τη μακρινή πατρίδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε