Κόσμος

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας – Τέλος εποχής μετά από 10 χρόνια

Την παραίτησή του από την θέση του Πρωθυπουργού της Βαυαρίας υπέβαλε σήμερα ο Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος την Τετάρτη (14.04.2018) αναμένεται να ορκιστεί ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην θέση του εκτιμάται ότι θα εκλεγεί από το τοπικό Κοινοβούλιο ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Μάρκους Σέντερ. Ο Ζεεχόφερ προήδρευσε σήμερα στο Μόναχο στο τελευταίο του υπουργικό συμβούλιο, έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια παραμονής στην πρωθυπουργία του μεγαλύτερου κρατιδίου της Γερμανίας και ενός εκ των πλουσιότερων.

“Ήταν μια υπέροχη εποχή”, δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ και ευχαρίστησε τους υπουργούς και τους συνεργάτες του, αναφέροντας ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του την ισορροπία μεταξύ οικονομίας και κοινωνίας. Ο μελλοντικός υπουργός Εσωτερικών, μετά την ήττα της CSU στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου δέχθηκε ισχυρή εσωκομματική πίεση να παραιτηθεί από την Πρωθυπουργία πριν από τις εκλογές του κρατιδίου που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, παραμένοντας στην ηγεσία του κόμματος. Την Παρασκευή αναμένεται να εκλεγεί εύκολα Πρωθυπουργός ο Μάρκους Σέντερ, καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα της CSU διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό Κοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στα μελλοντικά του σχέδια, ο κ. Ζεεχόφερ δήλωσε ότι σκοπεύει να επιστρέφει από το Βερολίνο στην Βαυαρία κάθε Σαββατοκύριακο και μάλιστα οδικώς, καθώς έτσι, είπε, θα έχει την ευκαιρία να εργάζεται και να κάνει τα τηλεφωνήματά του με ησυχία. “Το αν θα νοικιάσω διαμέρισμα στο Βερολίνο ή θα μένω σε κάποια αποθήκη του υπουργείου Εσωτερικών, θα το δούμε. Αλλά το κέντρο της ζωής μου θα παραμείνει στο Ίνγκολσταντ της Βαυαρίας”, δήλωσε, ενώ σε ό,τι αφορά την συνύπαρξη με τον κ. Σέντερ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία θα είναι αρμονική, “συνετή” και προσεκτική, όπου χρειάζεται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του
Ο Ζακ Μορέτι, ιδιοκτήτης του μπαρ όπου ξέσπασε πυρκαγιά την Πρωτοχρονιά στοιχίζοντας τη ζωή σε 41 ανθρώπους τέθηκε υπό κράτηση για ενδοοικογενειακή βία κατά της συζύγου του
Οι ιδιοκτήτες του μπαρ «Le Constellation» στο Κραν-Μοντάνα, ο Ζακ και η Τζέσικα Μορέτι μετά τη θανατηφόρα πυρκαγιά που ξέσπασε στο μπαρ «Le Constellation» κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς
Ο Τραμπ επιμένει ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι πλέον αμερικανικό έδαφος – Νέες απειλές του Ιράν για όποια χώρα συμμετάσχει στον «οικονομικό πόλεμο» των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε και πάλι χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα Στενά του Ορμούζ ως αμερικανικό έδαφος ενώ η Τεχεράνη χαρακτηρίζει εχθρό «οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στην εφαρμογή οικονομικών περιορισμών σε βάρος μας»
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν