Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Παραλήρημα Καντίροφ: «Δική μας η Ανατολική Γερμανία, θα κατακτήσουμε την Πολωνία, μπουνιά χρειάζεται ο Σολτς»

Παραλήρημα Καντίροφ: «Δική μας η Ανατολική Γερμανία, θα κατακτήσουμε την Πολωνία, μπουνιά χρειάζεται ο Σολτς»

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ… ξέφυγε τελείως και σε δηλώσεις αληθινό παραλήρημα είπε ότι ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς είναι… μαλακός σαν αρκούδα και πρέπει να φάει μπουνιά, ενώ απείλησε με εισβολή την Πολωνία και μίλησε για επιστροφή των Ρώσων στην Ανατολική Γερμανία.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 και… δεν ήξερε τι έλεγε στο παραλήρημά του. Ο Ραμζάν Καντίροφ, είπε ότι ήταν λάθος η αποχώρηση των Σοβιετικών στρατευμάτων από τη πάλαι ποτέ Ανατολική Γερμανία, τόνισε ότι η Πολωνία θα κατακτηθεί, ενώ έσυρε τα εξ αμάξης στον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Για την Ανατολική Γερμανία είπε ότι η αποχώρηση των Σοβιετικών τη δεκαετία του ’90 ήταν λάθος. Και πρόσθεσε: «Ο Γκορμπατσόφ ή όποιος άλλος απέσυρε τα στρατεύματά μας… Οι Γερμανοί έπρεπε να τιμωρηθούν ως προδότες για να καταλάβουν τη θέση τους. Πρέπει να επιστρέψουμε εκεί, αυτό είναι το έδαφός μας».

Στη συνέντευξη, το «δεξί χέρι» του Πούτιν πέρασε… γενεές 14 τον Όλαφ Σολτς. Όπως είπε, επισκέφτηκε τον Ρώσο πρόεδρο και ήταν: «μαλακός σαν αρκούδα πάντα. Τώρα μιλάει από το πόντιουμ με ρητορική μίσους για τη Ρωσία. Ο Σολτς πρέπει να φάει μπουνιά στο πρόσωπο», ανέφερε ο Ραμζάν Καντίροφ.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας ανέφερε επίσης ότι είναι «πεπεισμένος» ότι η Ρωσία μπορεί να πετύχει τους στόχους της στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τον Τσετσένο ηγέτη, η Ρωσία έχει τη δύναμη να καταλάβει την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Χάρκοβο και το κύριο λιμάνι της Οδησσού. Τόνισε επίσης ότι «θα ήταν λάθος να διαπραγματευτούμε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

Κάπου εκεί θυμήθηκε την Πολωνία και την απείλησε με εισβολή. «Δείχνουμε αποτελέσματα στο πεδίο μάχης που η Δύση, οι χώρες του ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν μπορούν ούτε να ονειρεύονται. Θα σπάσουμε (σ.σ.: τις ουκρανικές άμυνες) και θα κατακτήσουμε την Πολωνία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις