Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παραλήρημα Τραμπ για τη “γιούχα” στον Πενς: Ζητήστε συγγνώμη!

Παραλήρημα Τραμπ για τη “γιούχα” στον Πενς: Ζητήστε συγγνώμη!

– Το… στίγμα της προεδρίας του δίνει (μέσω twitter φυσικά) ο Ντόναλτ Τραμπ
– Απαίτησε απ’ όσους αποδοκίμασαν τον αντιπρόεδρό του να του ζητήσουν συγγνώμη!
– Επιτίθεται στο καστ της παράστασης Hamilton πως παρενόχλησαν τον Μάικ Πενς
– «Ήταν αγενείς σε έναν πολύ καλό άνθρωπο! Απολογηθείτε!»

Είναι σαφές για άλλη μια φορά πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει καταλάβει η συνέβη στις 8 Νοεμβρίου. Ότι κέρδισε τις εκλογές στις ΗΠΑ δηλαδή. Και πως πια δεν είναι απλά ένας εκκεντρικός εκατομμυριούχος ή ένας παρουσιαστής reality αλλά ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και θα πρέπει να συμπεριφέρεται ανάλογα.

Αλλά με την “αλαζονεία” που του επιτρέπει η εκλογική του νίκη (αλαζονεία που εν πολλοίς τον έφερε και εδώ που τον έφερε για να τα λέμε όλα) ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ όχι μόνο συνεχίζει την “ερωτική” σχέση με το twitter αλλά κράζει και όποιον του πάει κόντρα. Τις προάλλες ήταν οι New York Times σήμερα το καστ του μιούζικαλ Hamilton, που ανεβαίνει στο Μπρόντγουεϊ.

Και γιατί κράζει ένας εκλεγμένος πρόεδρος, ακόμη κι αν μιλάμε για τον Donald Trump, ηθοποιούς που παίζουν στο Μπρόντγουεϊ και σε μια από τις πλέον επιτυχημένες παραστάσεις της Νέας Υόρκης; Γιατί όταν πήγε ο αντιπρόεδρός του, ο Μάικ Πενς, να δει την παράσταση, κάποιοι από το κοινό τον γιούχαραν και οι συντελεστές της παράστασης διάβασαν ένα κείμενο μήνυμα προς τον ίδιο τον Πενς και προς τον Τραμπ.

Αλλά ο Τραμπ τα βάζει με τους ηθοποιούς και απαιτεί να ζητήσουν συγγνώμη από τον Μάικ Πενς, γιατί, όπως λέει, ήταν αγενείς και γιατί τον παρενόχλησαν. Μάλλον ο παρορμητικός κύριος Τραμπ δεν είναι το video όπου ο πρωταγωνιστής της παράστασης καλεί το κοινό να μην αποδοκιμάζει όταν απευθύνεται στον εκλεγμένο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

“Το Θέατρο πρέπει πάντα να είναι ένας ασφαλής και ιδιαίτερος χώρος. Το καστ του Χάμιλτον ήταν πολύ αγενές χθες το βράδυ απέναντι σε έναν πολύ καλό άνθρωπο, τον Μάικ Πενς. Ζητήστε συγγνώμη!” έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Δεν ήταν φυσικά το μοναδικό tweet. Έγραψε κι άλλο ένα: “Ο θαυμάσιος μελλοντικός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς παρενοχλήθηκε χθες το βράδυ στο θέατρο από τους ηθοποιούς του Χάμιλτον, με τις κάμερες να αστράφτουν. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί!” συνέχισε.

Τι έγινε στο θέατρο

Ο Μάικ Πενς ήταν από τους… “τυχερούς” που βρήκαν εισιτήριο στην πλέον επιτυχημένη παράσταση του Μπρόντγουεϊ, το μιούζικαλ “Hamilton”. Αλλά μάλλον… μετάνιωσε που πήγε!

Όχι μόνο γιατί αποδοκιμάστηκε από πολλούς (από άλλους επιδοκιμάστηκε) την ώρα που μπήκε στο θέατρο Richard Rodgers για να καθίσει στη θέση του. Αλλά και γιατί μετά το τέλος της παράστασης (και ενώ είχε σηκωθεί για να φύγει ώστε να μην ξαναζήσει αποδοκιμασίες), οι πρωταγωνιστές είχαν να του μεταφέρουν ένα μήνυμα τόσο προς τον ίδιο όσο και προς τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε τη στιγμή των αποδοκιμασιών

«Ξέρετε έχουμε έναν καλεσμένο στο κοινό σήμερα. Αντιπρόεδρε Πενς σας βλέπω να φεύγετε αλλά ελπίζω να μείνετε λίγο ακόμα» είπε πρωταγωνιστής της παράστασης, ηθοποιός Μπράντον Βίκτορ Ντίξον, ο οποίος υποδύεται τον Ααρον Μπαρ στο μιούζικαλ με θέμα τους πατέρες του αμερικανικού έθνους.

Όταν μάλιστα κάποιοι από το κοινό άρχισαν να γιουχάρουν ξανά, τους σταμάτησε: «δεν υπάρχει τίποτα να γιουχάρετε κυρίες και κύριοι. Όλοι εδώ μοιραζόμαστε μια ιστορία αγάπης» είπε. Και απευθυνόμενος ξανά στον Μάικ Πενς, συνέχισε: «Έχουμε ένα μήνυμα για εσάς κύριε, ελπίζουμε να μας ακούσετε». Και έβγαλε από την τσέπη του κουστουμιού του ένα χαρτί από το οποίο άρχισε να διαβάζει, ζητώντας από το κοινό να καταγράψει τα πάντα με τα κινητά του και να τα ανεβάσει στα social media. Εκπρόσωπος του θεάτρου είπε ότι ο Πενς στάθηκε ακριβώς έξω από την είσοδο της αίθουσας και άκουσε όλη την ομιλία του Ντίξον.

Μιλώντας εξ ονόματος των πρωταγωνιστών, ο Μπράντον Βίκτορ Ντίξον τόνισε πως ο ίδιος και ο υπόλοιπος θίασος, ελπίζουν ότι παρά τις ανησυχίες τους η κυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ να υπερασπιστεί τις αμερικανικές αξίες.

Ο Μπράντον Βίκτορ Ντίξον εξέφρασε ακόμη την ελπίδα η παράσταση να εμπνεύσει τον Πενς να εργαστεί για το καλό όλων των Αμερικανών. «Εμείς, κύριε, εμείς είμαστε η πολυσυλλεκτική Αμερική που ανησυχεί και αγωνιά ότι η νέα κυβέρνησή σας δεν θα μας προστατεύσει, δεν θα προστατεύσει τον πλανήτη, τα παιδιά, τους γονείς μας, δεν θα μας υπερασπιστεί και δεν θα στηρίξει τα αναφαίρετα δικαιώματά μας».

«Πραγματικά ελπίζουμε αυτή η παράσταση να σας ενέπνευσε για να υπερασπιστείτε τις αμερικανικές αξίες και να εργαστείτε για το καλό όλων μας», πρόσθεσε ο Ντίξον, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Το “Hamilton” είναι μία μουσική βιογραφία του Αλεξάντερ Χάμιλτον, ο οποίος υπήρξε το “δεξί χέρι” του στρατηγού Τζορτζ Ουάσινγκτον. Έγινε ο πρώτος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία του κόμματος των Φεντεραλιστών, που αγωνίστηκε για την ανάδειξη της χώρας του σε συγκροτημένο κράτος.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε