Κόσμος

Παραλογισμοί Ερντογάν: “Κουρελιάσαμε” τη Συνθήκη των Σεβρών

Άνοιξε ξανά το στόμα του και άφησε... ό,τι να ‘ναι να βγεί. Ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν δεν σταματά να προκαλεί και μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης που θέλει να αλλάξει, τώρα θυμήθηκε τη Συνθήκη των Σεβρών και θεωρεί πως η Τουρκία απειλείται!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Και αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να εκτοξεύσει τις κορώνες του ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου. Στην 32η συνάντηση περιφερειαρχών στην Άγκυρα. Και εκεί είπε πως παρόλο που η Τουρκία δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της, κατάφερε όμως να κάνει κουρέλι τη Συνθήκη των Σεβρών (σ.σ. που ήταν ευνοϊκή για την Ελλάδα».

«Χαλάσαμε το παιχνίδι στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας (σ.σ. εναντίον των Ελλήνων και των τότε συμμάχων)», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε λέγοντας ότι «και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο νέων Σεβρών». Προφανώς “κοιτώντας” προς τα… ανατολικά και το κράτος που θέλουν να δημιουργήσουν οι Κούρδοι, εκμεταλλευόμενοι και τον εμφύλιο στη Συρία.

Click4more: Βρυχάται ο Ερντογάν! Έρχονται αντίποινα για το μακελειό στη Μπεσίκτας

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε πύρινο κλοιό. «Αυτά που ζούμε τώρα είναι τόσο σημαντικά και τόσο κρίσιμα όσο στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέους σατανάδες, που δεν τους χωράει ο νους. Προσπαθούν να αμαυρώσουν το μέλλον της περιοχής μας με θρησκευτικούς και εμφύλιους πολέμους. Αυτός είναι ένας πόλεμος δυνάμεων (εξουσίας)».

Και έκρινε πως «είναι χρέος τιμής να βγάλουμε το μάτι όποιου επιβουλεύεται την πατρίδα μας. Θα το πληρώσουν ακριβά όσοι θα προσπαθήσουν να το κάνουν. Όποιοι θελήσουν να αλλάξουν τη ρότα της χώρας μας δεν θα τους το επιτρέψουμε. Αυτό έκαναν στο Ιράκ και τη Συρία. Αλλά σε εμάς δεν θα το κάνουν. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη χώρα μας, δεν θα πνιγούμε στα νερά της Μεσογείου».

Κήρυξε δε πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία λέγοντας ότι δεν μπορεί πλέον η χώρα να αμύνεται. «Απευθύνομαι από εδώ σε όλους τους πολίτες μας. Ως επικεφαλής του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας κηρύσσω εθνική επιστράτευση εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων το ΡΚΚ, το ΙSIS, τη FETÖ (Φετουλάχ Γκιουλέν) και όποια άλλη, όποιο κι αν είναι το όνομά της, οι διακηρύξεις της και οι μέθοδοί της. Όποιος γνωρίζει ο,τιδήποτε σχετικά με οργανώσεις αυτές πρέπει να το αναφέρει στις αρχές ασφαλείας μας».

Πηγή: sigmalive και haberturk.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πέρασε» του Τραμπ – Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε άδεια να συνεχιστούν τα έργα της αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο
Οι δικηγόροι της αμερικανικής κυβέρνησης επανέλαβαν τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι το έργο είναι αναγκαίο για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενοι τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του
Το «Marine One» του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο όπου γίνονται εργασίες για τη νέα αίθουσα χορού
Το ατελείωτο καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης: Timelapse της NASA αποκαλύπτει τις τεράστιες εκτάσεις που άγγιξαν τους 40°C
Μέχρι τα μέσα του φετινού Αυγούστου, οι Ευρωπαίοι βίωσαν το πέμπτο κύμα καύσωνα της σεζόν, καθώς η τελευταία «επίθεση» ανέβασε τις θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου
Παιδιά παίζουν με το νερό σε ένα σιντριβάνι κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα