Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Παραλύει ο κορονοϊός την Ιταλία: Περισσότερα από 1 εκατομμύριο τα κρούσματα – “Καταρρέουν” τα νοσοκομεία

Ιταλία
Reuters

Λυγίζει ο κορονοϊός την Ιταλία. Σήμερα, Τετάρτη (11.11.2020) ανακοινώθηκε ότι οι μολύνσεις ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο από την αρχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο κορονοϊός έχει προσβάλλει συνολικά 1.028.424 ανθρώπους στην Ιταλία. Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, ανακοινώθηκε ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα (11.11.2020) έχουν χάσει τη ζωή τους 18.723 άνθρωποι, Κατά τη σημερινή ημέρα, έχασαν τη μάχη με τον θάνατο 152 ασθενείς του κορονοϊού και καταγράφηκαν 8.180 νέα κρούσματα.

Χθες, είχαν διαγνωσθεί 35.098 κρούσματα, με 580 νεκρούς.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους, στη χώρα, 42.953 άνθρωποι.

Κάθε 100 διαγνωστικά τεστ, προέκυψαν σήμερα 14,6 θετικοί στον ιό, με μείωση του 1,5 σε σχέση με χθες.

Υπάρχει όμως και μια καλή είδηση, από την περιφέρεια αυτή η οποία πλήττεται όσο καμία άλλη από τον ιό: Χθες, Τρίτη (10.11.2020) κάθε 100 πολίτες που υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ, 23,2 προέκυψαν θετικοί. Σήμερα, ο αριθμός αυτός μειώθηκε στο 15,5.

Ωστόσο, νέα αύξηση των νεκρών από κορονοϊό καταγράφηκε σήμερα στην Ιταλία. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 623 άνθρωποι και καταγράφηκαν 32.961 μολύνσεις. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 225.640 διαγνωστικά τεστ.

Κορονοϊός – Ιταλία: Τα νοσοκομεία στο χείλος της κατάρρευσης

Οι Ιταλοί γιατροί και νοσοκόμοι απευθύνουν νέα δραματική έκκληση σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα των νοσοκομείων της χώρας να δεχθούν νέους ασθενείς με κορονοϊό.

“Τα νοσοκομεία είναι στο χείλος της κατάρρευσης λόγω έλλειψης προσωπικού και κλινών, ενώ συνεχίζεται αδιάκοπα η έλευση ασθενών, εξαιτίας της ασταμάτητης διάδοσης του ιού”, γράφουν σε ανοικτή επιστολή τους Ιταλοί γιατροί, νοσηλευτές και γεροντολόγοι. “Η κατάσταση είναι δραματική. Ορθώς οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την πληρότητα των ΜΕΘ, αλλά σε πολλά νοσοκομεία έχουν γεμίσει και τα κρεβάτια στους διάφορους θαλάμους”, προσθέτουν.

Παράλληλα, τονίζουν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να εγγυηθούν την πρέπουσα φροντίδα σε όλους τους πολίτες οι οποίοι δεν πάσχουν από κορονοϊό, αλλά από χρόνιες και μη ασθένειες.

“Κάθε ημέρα γίνεται όλο και δυσκολότερο να βρεθούν κλίνες για τους ασθενείς με Covid19 οι οποίοι μεταφέρονται στα έκτακτα περιστατικά των νοσοκομείων. Έχει ξεπερασθεί το όριο χωρητικότητας και δοκιμάζεται σκληρά η δυνατότητα θεραπείας και φροντίδας στα νοσοκομεία μας”, λένε, τέλος, οι Ιταλοί γιατροί και νοσοκόμοι.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις