Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παραμένει υπουργός Εσωτερικών ο Ζεεχόφερ – Αποχωρεί μόνο από την προεδρία της CSU!

Παραμένει υπουργός Εσωτερικών ο Ζεεχόφερ – Αποχωρεί μόνο από την προεδρία της CSU!
photo epa

Ο Χορστ Ζεεχόφερ ξεκαθάρισε σήμερα πως αποχωρεί από την ηγεσια της CSU, όχι όμως και από υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης.

Ο κ.Ζεεχόφερ τόνισε πως “η θέση του υπουργού Εσωτερικών δεν επηρεάζεται με κανέναν τρόπο από αυτή την απόφαση. Είμαι υπουργός Εσωτερικών και θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου», κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Αστυνομία της Σαξονίας.

Επίσης διευκρίνησε πως ο χρόνος και η διαδικασία εκλογής του διαδόχους του στην

Ο κ. Ζεεχόφερ διευκρίνισε ακόμη ότι ο χρόνος και η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του στην Χριστανοκοινωνική Ένωση, θα αποφασιστεί εντός της εβδομάδας.

Μεταξύ των υποψηφίων βρίσκονται ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ.

Για το θέμα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος ο κ. Ζεεχόφερ πρότεινε τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο Τόμας Χάλντενβανγκ για τη θέση του προέδρου που κατέχει ο Γκέοργκ Μάασεν.

«Είναι για μένα πολύ σημαντικό αυτή η απόφαση να ληφθεί με την σύμφωνη γνώμη όλων των κυβερνητικών εταίρων», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έθεσε σε διαθεσιμότητα τον κ. Μάασεν, όταν αποκαλύφθηκε ότι σε ομιλία του είχε ασκήσει κριτική στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), ενώ είχε διαψεύσει για μια ακόμη φορά την Καγκελάριο Μέρκελ, η οποία είχε μιλήσει για «πογκρόμ» ακροδεξιών εναντίον μεταναστών στην Σαξονία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις