Τετάρτη, 21 Φεβ.
14oC Αθήνα

Παρανάλωμα το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής της Σουηδίας – Μπάλες φωτιάς και πυκνοί καπνοί «έπνιξαν» το Γκέτεμπόργκ

Παρανάλωμα το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής της Σουηδίας – Μπάλες φωτιάς και πυκνοί καπνοί «έπνιξαν» το Γκέτεμπόργκ

Από θαύμα δεν υπήρξαν νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στο μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής της Σουηδίας, στο Γκέτεμποργκ, με τις φλόγες να εξαπλώνονται σε ένα νέο θαλάσσιο πάρκο.

Σύμφωνα με τις αρχές της Σουηδίας 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εκκένωση ενός ξενοδοχείου και γραφείων που βρίσκονται δίπλα στο πάρκο αναψυχής Liseberg, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Γκέτεμποργκ.

Σε εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας διακρίνονται μπάλες φωτιάς, φλόγες και εκρήξεις να καταστρέφουν μια νεροτσουλήθρα, ενώ ένα σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται πάνω από την πόλη.

Οι σουηδικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ζήτησαν από τους κατοίκους στη γύρω περιοχή «να παραμείνουν στα σπίτια τους, να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και να μην χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά» εξαιτίας του καπνού.

 

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για έναν πιθανό εμπρησμό και να δοθεί μια εκτίμηση για το ύψος των ζημιών, διευκρίνισε η αστυνομία στο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο θαλάσσιο πάρκο Liseberg Oceana (..) Η φωτιά ξεκίνησε σε ένα από τα αξιοθέατα στο εξωτερικό του κτιρίου και κατόπιν εξαπλώθηκε στο σύνολο του κτιρίου», ανέφερε το Liseberg σε ένα δελτίο τύπου.

Το θαλάσσιο πάρκο αποτελεί μέρος ενός σχεδίου επέκτασης του πάρκου αναψυχής και επρόκειτο να ανοίξει αργότερα το 2024. Σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT, το κόστος του νέου θαλάσσιου πάρκου ανέρχεται σε 1,2 δισεκατομμύρια κορόνες (107 εκατομμύρια ευρώ).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις