Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παρελάσεις την Κυριακή στον Καναδά για την 25η Μαρτίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στον Καναδά θα κορυφωθούν με τη διοργάνωση παρελάσεων αυτή την Κυριακή τόσο στην πρωτεύουσα Οττάβα όσο και στις ομογενειακές μητροπόλεις του Τορόντο και του Μόντρεαλ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στον Καναδά Γεώργιος Μαρκαντωνάτος, υποδέχθηκε χθες (Παρασκευή) στην επίσημη κατοικία τον πρόεδρο του Θησαυροφυλακίου του Καναδά, Τόνι Κλέμεντ, τον γερουσιαστή Λίο Χουσάκο, τον αναπληρωτή πρόεδρο της Γερουσίας και τη γερουσιαστή, Πάνα Μέρτσαντ καθώς επίσης την επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στον Καναδά, Marie-Anne Coninsx. Μεγάλος αριθμός πρέσβεων, εκπροσώπων της διπλωματικής κοινότητας Οτάβας καθώς και πλήθος κόσμου από την Ελληνική Κοινότητα Οτάβας συνέρρευσαν στην επετειακή δεξίωση.

Εκεί παραβρέθηκαν εξάλλου, ο πρόεδρος Μαρκ Ο’ Νιλ και ο αντιπρόεδρος Ζαν-Μαρκ Μπλε του Καναδικού Μουσείου Ιστορίας, που θα φιλοξενήσει την έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στο Μέγα Αλέξανδρο», αυτό το καλοκαίρι.

Είχε προηγηθεί δοξολογία στην Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία της Οτάβας και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Έλληνα πρεσβευτή με τη συμμετοχή της Ελληνικής Κοινότητας Οτάβας καθώς και του προέδρου της Νικόλαου Λάφκα.

Στη δοξολογία επίσης παραβρέθηκε, από την πρεσβεία της Οτάβας, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ελληνικής αποστολής Λάμπρος Κακίσης, η σύμβουλος Τύπου Αθανασία Παπατριανταφύλλου και μέλη της ελληνικής παροικίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε