Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παρέμβαση ΗΠΑ: “Σταματήστε τον αποκλεισμό του Κατάρ”

Παρέμβαση ΗΠΑ: “Σταματήστε τον αποκλεισμό του Κατάρ”

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson κάλεσε τη Σαουδική Αραβία και τις άλλες χώρες να σταματήσουν τον “αποκλεισμό”στο Κατάρ. Οι χώρες αυτές κατηγορούσαν το Κατάρ για συνεργασίες με τρομοκράτες.

«Προσμένουμε ότι αυτές οι χώρες θα λάβουν αμέσως μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης και θα καταβάλουν προσπάθειες με καλή πίστη ώστε να επιλύσουν τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους» τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε μια σύντομη δήλωσή του σε δημοσιογράφους. «Το Κατάρ κατέγραψε πρόοδο προκειμένου να περιορίσει την οικονομική στήριξη και να προχωρήσει στην απέλαση των τρομοκρατών από την χώρα» σημείωσε επιπλέον ο Ρεξ Τίλερσον.

Ο Tillerson είπε επίσης ότι ο εμίρης του Κατάρ πρέπει να κάνει περισσότερα, και μάλιστα σύντομα, για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού. Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος έσπασε τους δεσμούς με το Κατάρ πριν από μερικές μέρες σε μία αιφνιδιαστική κίνηση. Μάλιστα, ο Τραμπ είχε πανηγυρίσει για το συγκεκριμένο “εμπάργκο” και είχε υπονοήσει ότι ο ίδιος παρακίνησε τις χώρες να “μπλοκάρουν” το Κατάρ… Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται πως όχι μόνο δεν ισχύει αλλά δεν συμφέρει και τις ΗΠΑ, που με αυτή την παρέμβαση της προσπαθούν να επαναφέρουν την ηρεμία στον κόλπο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε