Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Παρέμβαση Σνόουντεν! “Απαιτείστε την παραίτηση Κάμερον για τα Panama Papers”!

Παρέμβαση Σνόουντεν! “Απαιτείστε την παραίτηση Κάμερον για τα Panama Papers”!

Ο “πληροφοριοδότης” της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, παρακινεί τον βρετανικό λαό να απαιτήσει την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέβιντ Κάμερον, μετά την παραδοχή του για εμπλοκή του πατέρα του στο λεγόμενο σκάνδαλο του αιώνα, “Panama Papers”!

Ο πρώην εργαζόμενος της αμερικανικής NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, που ζει εξόριστος στη Μόσχα, είπε πως “τις επόμενες 24 ώρες η Βρετανία θα μπορούσε να αλλάξει“. Κάλεσε το βρετανικό λαό να μιμηθεί τον λαό της Ισλανδίας, που απαίτησε -και τελικά πέτυχε- την παραίτηση του Ισλανδού πρωθυπουργού, Σίγκμουντουρ Ντάβιντ Γκουνλάουγκσον, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των Panama Papers για offshore εταιρεία που είχε ιδρύσει η σύζυγός του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, παραδέχθηκε πως αποκόμισε κέρδη 30.000 λιρών από την offshore του εκλιπόντος πατέρα του. Μια αποκάλυψη που ήρθε στο “φως” της δημοσιότητας μέσα από το σκάνδαλο Panama Papers.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας πούλησε το μερίδιό του στο ίδρυμα Blairmore – την offshore που είχε δημιουργήσει ο πατέρας του Ιαν Κάμερον – μόλις 4 μήνες πριν εκλεγεί πρωθυπουργός της Βρετανίας και από την συναλλαγή αυτή εισέπραξε 30.000 λίρες (37.000 ευρώ).

Το κάλεσμα του Σνόουντεν

Στιγμιότυπο από την σημερινή διαδήλωση στο Λονδίνο εναντίον του Κάμερον

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, μέσα από ένα μπαράζ αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, καλεί τον βρετανικό λαό να αντιδράσει και ζητά μεγάλη συμμετοχή σε διαδήλωση που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο Λονδίνο!

 

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε