Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παρίσι: Άνανδρη επίθεση του δράστη σε στρατιωτίνα πριν πέσει νεκρός!

Φωτο Twitter / @S_T_O_P_TERROR
Φωτο Twitter / @S_T_O_P_TERROR

– Διπλός συναγερμός σήμερα στο Παρίσι
– Ένας άνδρας πυροβόλησε αστυνομικό και διέφυγε με κλεμμένο όχημα
– Στη συνέχεια πήγε στο αεροδρόμιο Ορλί και επιτέθηκε άγρια σε γυναίκα στρατιώτη προσπαθώντας να της αρπάξει το όπλο
– Αστυνομικοί τον σκότωσαν, με τη γαλλική αστυνομία να ξετυλίγει το κουβάρι και να συνδέει τις δύο υποθέσεις αρκετά αργότερα
– Για “ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο” έκανε λόγο αστυνομική πηγή στο Reuters
– Όλο το χρονικό της νέας επίθεσης στη Γαλλία με βίντεο και φωτογραφίες

Ο άνδρας που σκοτώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ορλί είχε προσπαθήσει να αρπάξει το όπλο μιας γυναίκας στρατιώτη “σε μια εξαιρετικά βίαιη επίθεση” εναντίον της προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού.

Ο Μπενουά Μπρουλόν, εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής δύναμης περιπολίας της Γαλλίας, δήλωσε για τη γυναίκα στρατιώτη: “Είναι πολύ καλά”.

Ο Μπρουλόν, που μιλούσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, είπε πως η στρατιωτίνα, που είναι μέλος ενός αποσπάσματος της Πολεμικής Αεροπορίας, έπεσε στο έδαφος καθώς πάλευε με τον δράστη.

“Τότε ήταν που οι συνάδελφοί της άνοιξαν πυρ για να προστατεύσουν εκείνην και τον κόσμο γύρω”, είπε.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ είπε πως είναι “πιθανό” αλλά δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί ως τέτοιο, το επεισόδιο να χαρακτηριστεί τρομοκρατική επίθεση.

“Υπάρχει πιθανόν τρομοκρατικό κίνητρο αλλά αυτό είναι κάτι που το δικαστικό σύστημα θα πρέπει να εξακριβώσει και θα το κάνει στον κατάλληλο χρόνο”, είπε ο Μπραντέ στους δημοσιογράφους.

Κρατούνται οι συγγενείς του

Ο πατέρας και ο αδελφός του άνδρα που σκοτώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού κρατούνται από την αστυνομία, δήλωσε δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η πηγή είπε πως πρόκειται για συνηθισμένη διαδικασία δεδομένων των περιστάσεων.

Το χρονικό

Μια ακόμη ημέρα που η Πόλη του Φωτός “σκοτείνιασε”. Δύο περιστατικά σήμαναν συναγερμό σήμερα, Σάββατο 18.03.2017 στο Παρίσι κι ενώ αρχικά φαινόταν πως δεν συνδέονταν, τελικά αποδείχθηκε το ακριβώς αντίθετο.

Το πρώτο… alert, ήρθε όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι ένας άνδρας έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, όταν προσπάθησε να αρπάξει το όπλο ενός αστυνομικού στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως λίγη ώρα νωρίτερα, ένας άνδρας πυροβόλησε Γάλλο αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου του οχήματός του και διέφυγε. Τελικά αποδείχθηκε πως επρόκειτο για τον ίδιο άνδρα, ο οποίος όπως αποκάλυψε το Reuters, επικαλούμενο γαλλικές αστυνομικές πηγές, ήταν “ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος”

Παράλληλα, στα social media ήδη κυκλοφορεί και μια φωτογραφία ντοκουμέντο που δείχνει τον νεκρό δράστη στο αεροδρόμιο…

Δείτε την

Φωτο Twitter / @S_T_O_P_TERROR

Ο πανικός στο αεροδρόμιο Ορλί

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απομόνωσαν μεγάλη περίμετρο γύρω από τη νότια πτέρυγα του αεροδρόμιου του Ορλί (Sud) μετά τους πυροβολισμούς που ξέσπασαν όταν ένα άτομο επιχείρησε να αρπάξει το όπλο ενός στρατιωτικού που εκτελουσε περιπολία.

Υπήρξε άμεση αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ορλί και ο δράστης έπεσε νεκρός. Στο σημείο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID» και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου.

Τελικά οι έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς να βρεθούν εκρηκτικά, ενώ οι έρευνες διευρύνθηκαν και στην δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου, το Orly Ouest, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία. Υπάρχει παράλληλα προβληματισμός κατά πόσο θα επηρεασθούν και οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκoλ.

Στο Ορλί έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ υπάρχει περίπτωση να μεταβεί και ο υπουργός Άμυνας. Το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου.

Η εκκένωση του αεροδρομίου πραγματοποιήθηκε με ηρεμία, χωρίς κινήσεις πανικού. Στο μεταξύ τα αεροπλάνα που έχουν φθάσει στο αεροδρόμιο παραμένουν στους χώρους στάθμευσης χωρίς να επιτρέπουν την έξοδο στους επιβάτες.

Δείτε τις εικόνες από το σημείο 

 

 

 

 

 

 

Ήταν ο ίδιος!

Η αστυνομία ερεύνησε κατά πόσο υπάρχει σχέση ανάμεσα στο επεισόδιο στο Ορλί και σε ένα περιστατικό που συνέβη το πρωί στο βόρειο παρισινό προάστιο του Σεν Ντενί.

Αρχικά οι γαλλικές Αρχές ανέφεραν πως τα δύο περιστατικά δεν συνδέονταν, ωστόσο οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο “φως” της δημοσιότητας, δείχνουν το ακριβώς αντίθετο!

Γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο Renault Clio στο Σεν Ντενί. Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε συγχρόνως ένα όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα άλλο νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Citroen Picasso, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.

Μετά και τις τελευταίες αυτές πληροφορίες επιβεβαιώθηκε πως επρόκειτο για τον ίδιο άνδρα, που σκόρπισε τον τρόμο δύο φορές στη γαλλική πρωτεύουσα…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε