Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Παρίσι: Είχαν πάρει ναρκωτικά οι δράστες; Μέσα στο δωμάτιο όπου έμειναν οι τζιχαντιστές

Παρίσι: Είχαν πάρει ναρκωτικά οι δράστες; Μέσα στο δωμάτιο όπου έμειναν οι τζιχαντιστές

Μέσα στο “άντρο” των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν το Παρίσι. Μέσα στα δωμάτια του ξενοδοχείου που νοίκιασε ο καταζητούμενος Σαλά Αμπντεσλάμ και όπου πέρασαν τις τελευταίες τους ώρες οι δράστες της χειρότερης τρομοκρατικής επίθεσης που έχει ζήσει η Γαλλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Σαλά Αμπντεσλάμ, αδερφός ενός από τους καμικάζι που ανατινάχθηκε στη Rue Voltaire, θεωρείται ο όγδοος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, ο μοναδικός που κατάφερε να διαφύγει. Ο 26χρονος ήταν εκείνος που μέσω του booking.com έκλεισε δυο δωμάτια σε ξενοδοχείο της περιοχής Alfortville, μιας βιομηχανικής περιοχής και έκανε την κράτηση στο όνομά του.

Ο 26χρονος, Νο1 καταζητούμενος άνθρωπος στη Γαλλία, θεωρείται ο δράστης που «γάζωσε» με καλάσνικοφ ένα από τα καφέ στο κέντρο του Παρισιού. Πιστεύεται πως ο ρόλος του στην οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης ήταν πολύ σημαντικός και κομβικός.

Οι δράστες έφτασαν στα δωμάτια 311 και 312 του ξενοδοχείου δυο μέρες πριν από το μακελειό. Στα δωμάτια που είχαν νοικιάσει μπορούσαν να μείνουν από έξι άτομα στο καθένα, κάτι που ενισχύει τη θεωρία πως μπορεί οι ομάδες κρούσης να ήταν τέσσερις, τρεις επιχειρησιακές και μια ομάδα υποστήριξης, που βοήθησε τον Σαλά να διαφύγει. Άλλωστε το Σάββατο πέρασε τα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο, μαζί με δυο άλλους άνδρες.

Η αστυνομία έφτασε στο ξενοδοχείο για έλεγχο το βράδυ του Σαββάτου. Πήρε δείγματα DNA από τα δωμάτια και τον σκληρό δίσκο από τον υπολογιστή της ρεσεψιόν. Το γαλλικό περιοδικό Le Point.fr κατάφερε να μπει μέσα σε ένα από τα δωμάτια που είχε νοικιάσει ο Σαλά Αμπντεσλάμ.

Οι δράστες είχαν αφήσει μια μισοφαγωμένη πίτσα, την οποία είχαν αγοράσει από μια πιτσαρία στη γωνία, είχαν καταναλώσει μπισκότα Madeleine αλλά εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως μέσα στο δωμάτιο βρέθηκαν σύριγγες, ένα σετ βελόνες και μικρά λαστιχένια σωληνάκια, διάσπαρτα πάνω σε ένα τραπεζάκι. Από τις αναλύσεις που θα γίνουν, θα διευκρινιστεί αν τα παραπάνω χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή εκρηκτικών ή οι δράστες είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ


Exclusivité Le Point.fr – Attentats de Paris… από LePoint

Βρήκαν και δεύτερο αυτοκίνητο

Το μαύρο Renault Clio που φαίνεται πως χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές δράστες για την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι βρέθηκε την Τρίτη (17.11.2015) σε προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Ένα μαύρο Clio, που βρέθηκε στην πλατεία Αλμπέρ-Καν στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε στην προετοιμασία των επιθέσεων», ανέφεραν πηγές της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Το αυτοκίνητο αυτό είχε εντοπιστεί στον αυτοκινητόδρομο Α1 (που εξυπηρετεί τη βόρεια Γαλλία) στο πλαίσιο αυτών που θα μπορούσαν να είναι προπαρασκευαστικές επαφές μεταξύ Παρισιού και Βελγίου», διευκρίνισε μία πηγή.

Το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο εν μέρει πάνω σε μια διάβαση πεζών σε μια στροφή έχει πινακίδες Βελγίου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε