Κόσμος

Παρίσι: Αποκαλύφθηκε σχέδιο δολοφονίας του Εμανουέλ Μακρόν!

Να δολοφονήσει τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν φέρεται ότι σχεδίαζε ομάδα ακροδεξιών που εξαρθρώθηκε από τις διωκτικές αρχές.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, έξι άνθρωποι συνελήφθησαν για επίθεση κατά του Προέδρου Μακρόν, δήλωσε αξιωματούχος που πρόσκειται στην έρευνα.

Η ίδια πηγή δήλωσε πως οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας υποπτεύονται πως οι έξι συλληφθέντες είχαν ένα αόριστο και ασαφές σχέδιο για μια βίαιη ενέργεια εναντίον του Γάλλου Προέδρου.

Σύμφωνα το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, οι έξι είναι μέλη της ακροδεξιάς.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε τρεις ξεχωριστές περιοχές της Γαλλίας, στα διαμερίσματα της Ιζέρ, νοτιοανατολικά της Λιόν, του Μοζέλα, στα σύνορα με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο και της Ιλ-ε-Βιλέν, βορειοδυτικά της πόλης Ρεν.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποια είναι η σχέση ανάμεσα στους συλληφθέντες ή πώς ήταν σε επαφή μεταξύ τους.

Σε συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή (4.11.2018) ο Μακρόν προειδοποίησε για την απειλή που συνιστούν ακροδεξιά κινήματα σε όλη την Ευρώπη, λέγοντας πως η αδιαφορία στη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο του Χίτλερ στη Γερμανία και του Μουσολίνι στην Ιταλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε ζωντανή μετάδοση και με τουφέκι θα εκτελεστεί ο μακελάρης του Φορτ Χουντ που σκότωσε 13 άτομα σε ιατρείο στρατιωτικής βάσης στο Τέξας
Εξάντλησε τις δυνατότητες έφεσης πέρυσι, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για τον Ντόναλντ Τραμπ να επικυρώσει την ποινή αυτή την εβδομάδα, κατόπιν σύστασης του Χέγκσεθ
Ο καταδικασμένος τρομοκράτης Νιντάλ Μαλίκ Χάσαν
Ιαπωνία: Αμερικανός πεζοναύτης κατηγορείται για την δολοφονία 39χρονης στην Οκινάουα – Διαδηλώσεις στο Τόκιο
20χρονος υποδεκανέας Ντέβιν Τζέικομπ Μπάλαρντ, φέρεται να σκότωσε την Άννα Γιαγκί σε ξενοδοχείο στη Νάχα - Διαδηλωτές καταγγέλλουν εγκλήματα Αμερικανών στρατιωτικών στη χώρα
Ιαπωνία