Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Παρίσι: Επτά συλλήψεις υπόπτων στο Άαχεν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ελεύθεροι αφέθηκαν αργά το απόγευμα οι πέντε άνδρες και οι δύο γυναίκες που είχαν συλληφθεί νωρίτερα σήμερα στο Άλσντορφ, κοντά στο Άαχεν, ως ύποπτοι για διασύνδεση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο ότι τα άτομα σχετίζονται με τις επιθέσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.
Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ είχε ανακοινώσει ότι «δυστυχώς κανείς από τους συλληφθέντες δεν είναι εκείνος που ελπίζαμε ότι θα μπορούσε να είναι», αναφερόμενος στον Σαλά Αμπντελσλάμ, ο οποίος αναζητείται ως ύποπτος για συμμετοχή στις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι και, κατά πληροφορίες, κρυβόταν στην περιοχή του Άαχεν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με κουκούλες και αυτόματα όπλα απέκλεισαν προσωρινά δρόμο σε περιοχή του Άλσντορφ, στα σύνορα Γερμανίας, Ολλανδίας, Βελγίου. Υπήρχαν πληροφορίες ότι εκεί βρίσκεται το διαμέρισμα των τριών ατόμων που συνελήφθησαν το πρωί, αναχωρώντας από το τοπικό Γραφείο Εύρεσης Εργασίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο γυναίκες και ο άνδρας που συνελήφθησαν το πρωί είναι ξένοι υπήκοοι και τα ονόματά τους είναι Άλι Κ. (29 ετών), Λάβα Μ. (28) και Ντιντέμ Α. (32).

Σύμφωνα με το Spiegel-Online, μία γυναίκα προσήλθε χθες στην Αστυνομία και δήλωσε ότι αναγνώρισε έναν από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι σε μια ομάδα ανθρώπων σε σούπερ μάρκετ. Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση φέρεται να περιέγραψε τις δύο γυναίκες που συνελήφθησαν ως «παράπλευρη σύλληψη». To Spiegel πάντως διευκρινίζει ότι ο Σαλάχ Αμπντελσλάμ δεν βρίσκεται μεταξύ των τριών πρώτων συλληφθέντων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε