Κόσμος

Παρίσι: “Je suis Christchurch” – “Ποτέ ξανά”! video

“Είμαι κι εγώ Κράιστσερτς” (Je suis Christchurch) φώναξαν εκατοντάδες άνθρωποι, απόψε στο Παρίσι, αποτίοντας φόρο τιμής στους 50 μουσουλμάνους που σκοτώθηκαν στις 15 Μαρτίου από έναν Αυστραλό εξτρεμιστή στη Νέα Ζηλανδία.

Η σιωπηλή διαδήλωση ξεκίνησε μετά την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος Ιμπν Μπαντίς, στη Ναντέρ, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 700 ανθρώπων, σύμφωνα με τους διοργανωτές, 600, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Όλοι ενωμένοι εναντίον του μίσους”, “Είμαστε η ειρήνη”, “Ποτέ ξανά” ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό που κράταγαν οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι πιστοί, που ήρθαν από τρία τεμένη στην πόλη, όπως εξήγησαν οι οργανωτές.

https://twitter.com/CharlesBaudry/status/1109161447580487681

“Θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στους νεκρούς αδελφούς και τις νεκρές αδελφές μας στο Κράιστσερτς” είπε ο Ρασίντ Αμπντουνί, πρόεδρος των οργανώσεων Orientation και Irchad, που απηύθυναν το κάλεσμα για την κινητοποίηση.

“Για εμάς το τίμημα είναι διπλό: είμαστε κατηγορούμενοι και θύματα της τρομοκρατίας”, σημείωσε.

Πίσω του βρισκόταν μια νεαρή γυναίκα με μαντίλα, η οποία κρατούσε ένα πλακάτ με το σύνθημα “Je suis Christchurch”.

“Σήμερα, η μισαλλοδοξία στοχοποιεί τους μουσουλμάνους, όμως θα μπορούσε να πλήξει όλες τις θρησκείες. Η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία” συνέχισε ο ίδιος, απευθύνοντας έκκληση στο γαλλικό κράτος να “αναλάβει τις ευθύνες του”, κατέληξε ο Αμπντουνί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να «αρπάξει» τη Γροιλανδία με 4 απλά βήματα - Ανάλυση Politico
Η επιμονή του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γροιλανδία δεν αποτελεί πλέον απλώς μια αμφιλεγόμενη ιδέα, αλλά αποτελεί ένα πολυεπίπεδο σχέδιο με σαφή στάδια, που θυμίζει σε ανησυχητικό βαθμό τη ρωσική επεκτατική στρατηγική
Δανική σημαία κυματίζει δίπλα στο άγαλμα του Χανς Έγκεντε στο Νουούκ της Γροιλανδίας 9
Ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του: «Η Βενεζουέλα “παραδίδει” 50 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο στις ΗΠΑ»
Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχώρησε περίπου κατά 1 δολάριο ανά βαρέλι, ή λίγο κάτω από 2%, στα 56 δολάρια, αμέσως μετά την ανακοίνωση του Τραμπ στο Truth Social
Ντόναλντ Τραμπ
Τα σχέδια του Τραμπ για να κατακτήσει τη Γροιλανδία: Ο αμερικανικός στρατός είναι «πάντα μία επιλογή»
«Η απόκτηση της Γροιλανδίας είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή των αντιπάλων μας στην περιοχή της Αρκτικής», λέει ο Λευκός Οίκος - Από το 1867 και την πρώτη απόπειρα των ΗΠΑ, έως το 2026
Στρατιωτικές δυνάμεις της Δανίας στη διάρκεια άσκησης στο Κανγκερλουσουάκ της Γροιλανδίας 30