Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Παρίσι: Κι άλλη σύλληψη για το ροζ βίντεο του πρώην υποψήφιου δημάρχου

Παρίσι: Κι άλλη σύλληψη για το ροζ βίντεο του πρώην υποψήφιου δημάρχου
Reuters

Άνω κάτω το Παρίσι! Η υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν θα είναι υποψήφια δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας με το κόμμα του Μακρόν. Παίρνει τη θέση του Μπενζαμέν Γκριβό, ο οποίος αποσύρθηκε λόγω του σεξουαλικού σκανδάλου, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στο κεντρώο κόμμα.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την δημαρχία της πρωτεύουσας με το κυβερνών κεντρώο κόμμα La République En Marche (LREM) του Εμανουέλ Μακρόν, αποσύρθηκε από την κούρσα όταν η ιστοσελίδα Pornopolitique, η οποία ασχολείται με την ερωτική ζωή πολιτικών και αξιωματούχων, ανέβασε την Πέμπτη (15.02.2020) ένα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με τον ίδιο, το οποίο στη συνέχεια αναπαράχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την Παρασκευή (14.02.2020) ο Γκριβό αποσύρθηκε από την κούρσα για τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον επόμενο μήνα λέγοντας ότι θέλει να προστατεύσει την οικογένειά του.

Παρίσι: Χειροπέδες για την σύντροφο του Ρώσου Παβλένσκι

Στο μεταξύ, και η σύντροφος του Ρώσου ακτιβιστή Πιοτρ Παβλένσκι, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το ροζ βίντεο με τον Μπενζαμέν Γκριβό, συνελήφθη, ανακοίνωσαν εισαγγελείς την Κυριακή (16.02.2020).

Η σύντροφος του Παβλένσκι συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου (15.02.2020) κατηγορούμενη για “παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και για δημοσίευση φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου χωρίς συναίνεση”.

Το επίμαχο βίντεο έδειχνε έναν άνδρα να αυτοϊκανοποιείται, ενώ προέβαλε γραπτά μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου με αποδέκτη μια γυναίκα.

Ο Παβλένσκι ισχυρίστηκε ότι τα μηνύματα είχαν σταλεί από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Μπενζαμέν Γκριβό.

Ο Ρώσος ακτιβιστής, ο οποίος είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γαλλία το 2017, συνελήφθη το Σάββατο (15.02.2020).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις