Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Παρίσι – κίτρινα γιλέκα: 107 συλλήψεις από την Αστυνομία – Πεδίο μάχης οι δρόμοι

Παρίσι – κίτρινα γιλέκα: 107 συλλήψεις από την Αστυνομία – Πεδίο μάχης οι δρόμοι
YouTube

– Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων έφεραν τα “κίτρινα γιλέκα” ξανά στους δρόμους
– Έπνιξε το Παρίσι στα δακρυγόνα η αστυνομία… με κίτρινες μπογιές απαντούν οι διαδηλωτές
– Συνεχίζονται μέχρι νωρίς το βράδυ οι μάχες στους δρόμους, κατά δεκάδες οι συλλήψεις
– Τουλάχιστον 19 σταθμοί του μετρό έκλεισαν λόγω των βίαιων συγκρούσεων

Δάκρυα και “πόλεμος” με την αστυνομία στο Παρίσι. Κίτρινη μπογιά και κίτρινα καπνογόνα από τη μια πλευρά, χιλιάδες δακρυγόνα, βόμβες κρότου, αλλά και χρήση “κανονιών νερού” απ’ την άλλη. Οι συγκρούσεις της αστυνομίας με τα “κίτρινα γιλέκα” είναι σώμα με σώμα και οι αστυνομικοί έχουν κάνει ήδη 107 συλλήψεις.

Τουλάχιστον 19 σταθμοί του μετρό στο κεντρικό Παρίσι έκλεισαν καθώς βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών με τα “κίτρινα γιλέκα” και των δυνάμεων της αστυνομίας εξαπλώνονται στη γαλλική πρωτεύουσα, μετέδωσε το δίκτυο BFM TV.

Ανάμεσα στους σταθμούς που έκλεισαν είναι οι Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Λεωφόρου Σανζ Ελιζέ, Οπερά και Βαστίλη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους πως οργανώσεις της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς σχεδιάζουν να διεισδύσουν στην κινητοποίηση που πραγματοποιούν τα “κίτρινα γιλέκα” κατά των αυξήσεων στη φορολογία των καυσίμων και του υψηλού κόστους ζωής.

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος των Ηλυσίων Πεδίων. Γύρω στις 9 π.μ. (τοπική ώρα), διαδηλωτές επιχείρησαν να παραβιάσουν ένα σημείο ελέγχου στην πλατεία Ετουάλ προκαλώντας την απάντηση των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Αφού διαλύθηκαν στην πλατεία της Αψίδας του Θριάμβου, οι διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους φορούσαν κουκούλες και μάσκες, κατέφυγαν στις γύρω λεωφόρους, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σε μια απ’ αυτές, στη λεωφόρο Μακ-Μαόν, κάδοι σκουπιδιών ανατράπηκαν και πυρπολήθηκαν στη μέση του οδοστρώματος.

Πάνοπλοι αστυνομικοί έχουν κάνει κλοιό στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για να το προστατέψουν από τους διαδηλωτές.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις