Κόσμος

Παρίσι – Μασσαλία: Χιλιάδες διαδηλωτές με μάσκες κορονοϊού (pics, video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πλήθη πολιτών κατέκλυσαν το Παρίσι και τη Μασσαλία διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις κι ενώ μαίνεται η πανδημία του Covid – 19.

Στο Παρίσι, τη Μασσαλία αλλά και τη Νάντη χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Πέμπτη (17.09.2020) “για την απασχόληση και την αξιοπρέπεια”. Διαμαρτύρονται κατά της κατάργησης θέσεων εργασίας και υπέρ της αύξησης των μισθών, σε μια εποχή αναδιαρθρώσεων των επιχειρήσεων και μαζικών απολύσεων.

Πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση μετά το τέλος της θερινής περιόδου, που οργάνωσαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις CGT, Solidaires, FSU και πολλές νεολαίες (Fidl, MNL, Unef και UNL).

https://youtu.be/mKf6YLH5TSw

Στο Παρίσι, χιλιάδες άνθρωποι, φορώντας μάσκα, κατέκλυσαν τους δρόμους μεταξύ των Πλατειών της Δημοκρατίας και του Έθνους, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη Μασσαλία, στη διαδήλωση συμμετείχαν τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι. “Ανήκω σε ευάλωτη ομάδα (για Covid), όμως για εμένα ήταν σημαντικό να έρθω, να δείξω ότι πίσω από τους αριθμούς που προτάσσει η κυβέρνηση, υπάρχουν άνθρωποι”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ελέν, που εργάζεται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και “βλέπει την κοινωνική μιζέρια καθημερινά”.

TZ  RCCJJQA RTRMADP  FRANCE PROTESTS STRIKE

“Υπάρχει πολύς θυμός και την ίδια στιγμή το κλίμα είναι αγχωτικό”, δήλωσε ο επικεφαλής του CGT Φιλίπ Μαρτινέζ.

“Τα υγειονομικά θέματα επικρατούν, σκέφτομαι, για παράδειγμα, την κατάσταση στα σχολεία, όπου κάθε ημέρα υπάρχουν τάξεις που κλείνουν και γονείς που βρίσκονται σε αναμονή (…), υπάρχουν πιέσεις στην απασχόληση, με μακροχρόνια ανεργία…”.

Για τον Μπενουά Τεστ, τον γενικό γραμματέα της συνδικαλιστικής ένωσης FSU, “σε αυτήν την επιστροφή (από τις διακοπές), ο κόσμος είναι ήδη κουρασμένος”, από τους υγειονομικούς περιορισμούς.

TZ  RCBJXJ RTRMADP  FRANCE PROTESTS STRIKE

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους αξιώνοντας μεταξύ άλλων αυξήσεις μισθών, την “οριστική” απόσυρση των μεταρρυθμίσεων για το ασφαλιστικό και τα επιδόματα ανεργίας, τη μείωση του χρόνου εργασίας “χωρίς απώλεια του μισθού” και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Τους επιτράπηκε από τις αρχές να διαδηλώσουν υπό την προϋπόθεση οι συγκεντρώσεις τους να μην υπερβούν το όριο συμμετοχής των 5.000 ανθρώπων, που βρίσκεται σε ισχύ στη Γαλλία στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκλητική η Χαμάς: Πανηγυρίζει 3 χρόνια μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου με βίντεο του Σινουάρ πριν σκοτωθεί – «Εξαιρετικό επίτευγμα»
Οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ έδωσαν στη δημοσιότητα αμοντάριστο υλικό από την περιοχή Τελ αλ-Σουλτάν, στη Ράφα τον Οκτώβριο του 2024 - Η επίθεση της Χαμάς επιτάχυνε την παρακμή του Ισραήλ, λέει το Ιράν
Μαχητές της Χαμάς
Παγκόσμιος συναγερμός για πιθανή εξάπλωση της πανώλης: Πληροφορίες για δεύτερο θάνατο – 4 χώρες βάζουν μπλόκο στα σύνορα μετά τον θάνατο της 28χρονης
Δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημίας για την πανώλη, λέει η Ρωσία και καταγγέλλει fake news - ΠΟΥ, ΗΠΑ και ΕΕ ζητούν από τη Ρωσία «ταχεία και διαφανή» πληροφόρηση
Κόσμος στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας
Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου στη Γαλλία που ακρωτηριάστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης: «Του έκλεψαν τη ζωή»
«Δεν σήκωσε τη χειροβομβίδα από το έδαφος» λέει η μητέρα του 15χρονου - «Πάγωσε» η χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης στις μαθητικές διαδηλώσεις μετά τον ακρωτηριασμό του 15χρονου
Επεισόδια στη Γαλλία 9
Η ΕΕ προετοιμάζεται αθόρυβα για το αδιανόητο: Μία υβριδική επίθεση με πολλά θύματα
«Οι συζητήσεις σχετικά με ένα εφιαλτικό σενάριο επίθεσης πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ πρεσβευτών της Ε.Ε. και από τις 27 χώρες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε “περιορισμένη σύνθεση”, δηλαδή χωρίς τηλέφωνα ή βοηθούς», επισημαίνει τo Politico
Στρατιωτικός ελέγχει drones