Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Παρίσι: Νεκρή 23χρονη Αμερικανίδα φοιτήτρια

Παρίσι: Νεκρή 23χρονη Αμερικανίδα φοιτήτρια

 Στα θύματα των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι συγκαταλέγεται και η 23χρονη Nohemi Gonzalez φοιτήτρια του California State University Long Beach. Το πανεπιστήμιο εξέφρασε με ανακοίνωση την οδύνη του για τον χαμό της νεαρής φοιτήτριας.

 H Nohemi Gonzalez ήταν φοιτήτρια σχεδίου και πααρακολουθούσε το Strate College of Design. “Το πανεπιστήμιό μας είναι βαθύτατα συγκλονισμένο από την είδηση. Στεκόμαστε δίπλα στους 80 φοιτητές μας από πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών καθώς παλεύουν με την τραγωδία”, σημείωσε η πρόεδρος του Κολλεγίου Jane Close Conoley.

Ήταν νωρίτερα που εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν Αμερικανοί ανάμεσα στους τραυματίες και τα θύματα. “Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι εργάζεται όλο το 24ωρο για να εξυπηρετήσει τους Αμερικανούς πολίτες που πλήττονται από αυτή την τραγωδία”, σημείωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Mark Toner. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το cbsnews, υπάρχουν 2 ακόμα Αμερικανοί που τραυματίστηκαν στις επιθέσεις.

Ένας Αμερικανός τραυματίστηκε στο πόδι. Δεν πιστεύεται ότι ο τραυματισμός είναι απειλητικός για τη ζωή του. Επικοινώνησε με την οικογένειά του στις ΗΠΑ μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Τα σωστικά συνεργεία παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και σε μια Αμερικανίδα, ενώ είχε στο πλευρό την οικογένειά της.

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας έχουν αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις που θεωρούνται οι πιο θανατηφόρες στη Γαλλία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τουλάχιστον 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Παρασκευής, με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να κηρύσσει τριήμερο εθνικό πένθος και να αυξάνει την ασφάλεια της χώρας στο υψηλότερο επίπεδο.

Πηγή: cbsnews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε