Κόσμος

Παρίσι: Νεκρός από πυροβολισμούς άντρας που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς στο σταθμό Γκαρ ντι Νορ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμός σήμανε στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ στο Παρίσι το πρωί της Δευτέρας (14.02.2022).

Ένας άνδρας κρατώντας μαχαίρι απείλησε αστυνομικούς, οι οποίοι τον πυροβόλησαν.

Τελικά ο άνδρας μετά από λίγη ώρα υπέκυψε στα τραύματά του.

“Το πρόσωπο που τους επιτέθηκε υπέκυψε επί τόπου στα τραύματά του”, είπε ο υπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί, σημειώνοντας ότι οι δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Οπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter, οι αστυνομικοί “έκαναν χρήση του όπλου τους, εξουδετερώνοντας έτσι κάθε κίνδυνο για τους ίδιους και για τους ταξιδιώτες”.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών ο άνδρας αυτός ήταν “ήδη κάποιος γνωστός στις αστυνομικές δυνάμεις επειδή τριγυρνούσε στον σταθμό”.

Οι δύο αστυνομικοί περιπολούσαν στην κεντρική πλατφόρμα του σταθμού γύρω στις επτά σήμερα το πρωί τοπική ώρα όταν εμφανίστηκε ο άνδρας αυτός κραδαίνοντας το μαχαίρι, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμαμέν.

Σε ανακοίνωσή της, η Alliance, ένα από τα βασικά συνδικάτα των αστυνομικών, χαρακτήρισε τον επίδοξο δράστη “τρομοκράτη κατά των αστυνομικών”, ο οποίος είχε βάλει “στο στόχαστρό του τους αστυνομικούς για να τους σκοτώσει με το μαχαίρι με το οποίο ήταν οπλισμένος”.

Για την Alliance, “αυτή η επίθεση δείχνει για μια ακόμη φορά σήμερα ότι οι συνάδελφοί μας παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, στη γωνιά του δρόμου, στον προαύλιο χώρο μιας εκκλησίας ή σε μια καθημερινή αποστολή τους μέσα σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό”.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο άνδρας αυτός ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι 30 εκατοστών που είχε χαραγμένα πάνω του τα αρχικά ACAB (All Cops Are Bastards).

parisi

Ο Γκαρ ντι Νορ είναι ένας από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ευρώπη απ΄όπου πραγματοποιούνται διεθνή δρομολόγια και ο οποίος συνδέει τη Γαλλία με τη Βρετανία και το Βέλγιο.

Οπως έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών στο Twitter, το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 7 το πρωί τοπική ώρα και τόνισε ότι κανένας πολίτης δεν τραυματίστηκε.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ο Τζεμπαρί είπε ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία και ο δράστης ήταν ήδη γνωστός στις αρχές.

Η ανησυχία σχετικά με το βίαιο έγκλημα και την τρομοκρατία είναι κυρίαρχα θέματα για τους γάλλους ψηφοφόρους που ετοιμάζονται να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο.

French police outside the Gare du Nord station after French police killed a person who attacked them with a knife inside the train station in Paris, France, February 14, 2022. REUTERS

Passengers wait inside the departure hall as French police secure the scene after French police killed a person who attacked them with a knife at Gare du Nord train station in Paris, France, February 14, 2022. REUTERS

French police secure the scene after French police killed a person who attacked them with a knife at Gare du Nord train station in Paris, France, February 14, 2022. REUTERS

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Η Κίμπερλι Γκιφλόιλ προσπάθησε να εξαφανίσει άρθρο της Daily Mail για απλήρωτες σαμπάνιες και φαγητό σε εστιατόριο
Το άρθρο υπονοούσε ότι δεν πλήρωσε 1.586 ευρώ για δύο κιβώτια σαμπάνιας και δείπνο - Σε εξέλιξη η έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις καταγγελίες σε βάρος της πρώην πρέσβεως
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Όταν η Γκιλφόιλ αγκάλιαζε τον Ρούμπιο στην Αθήνα, γνώριζε ότι θα την απομακρύνουν: Αποκαλύψεις από την δημοσιογράφο που έκανε την ερώτηση - φωτιά στον Λευκό Οίκο
Ο όγκος του υλικού που έφτανε στα χέρια της δημοσιογράφου για την Κίμπερλι Γκιλφόιλ ήταν τέτοιος που, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν ήξερε πια τι να το κάνει
Στιγμιότυπο από την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Marco Rubio και την υποδοχή από την πρώην, πλέον, πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Kimberly Guilfoyle στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
27
Εντολή Ρούμπιο μετά την υπόθεση Γκίλφοϊλ προς τους Αμερικανούς διπλωμάτες: Μη χρησιμοποιείτε τα αξιώματα για προσωπικό όφελος
Παράλληλα, ο Ρούμπιο υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης του νόμου «Hatch», ο οποίος απαγορεύει ορισμένες μορφές πολιτικής δραστηριότητας στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους
Η πρώην, πλέον, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guillfoyle με τον Marco Rubio κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου 2026 7