Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Παρίσι: Νεκρός από πυροβολισμούς άντρας που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς στο σταθμό Γκαρ ντι Νορ

Παρίσι: Νεκρός από πυροβολισμούς άντρας που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς στο σταθμό Γκαρ ντι Νορ

Συναγερμός σήμανε στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ στο Παρίσι το πρωί της Δευτέρας (14.02.2022).

Ένας άνδρας κρατώντας μαχαίρι απείλησε αστυνομικούς, οι οποίοι τον πυροβόλησαν.

Τελικά ο άνδρας μετά από λίγη ώρα υπέκυψε στα τραύματά του.

“Το πρόσωπο που τους επιτέθηκε υπέκυψε επί τόπου στα τραύματά του”, είπε ο υπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί, σημειώνοντας ότι οι δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Οπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter, οι αστυνομικοί “έκαναν χρήση του όπλου τους, εξουδετερώνοντας έτσι κάθε κίνδυνο για τους ίδιους και για τους ταξιδιώτες”.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών ο άνδρας αυτός ήταν “ήδη κάποιος γνωστός στις αστυνομικές δυνάμεις επειδή τριγυρνούσε στον σταθμό”.

Οι δύο αστυνομικοί περιπολούσαν στην κεντρική πλατφόρμα του σταθμού γύρω στις επτά σήμερα το πρωί τοπική ώρα όταν εμφανίστηκε ο άνδρας αυτός κραδαίνοντας το μαχαίρι, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμαμέν.

Σε ανακοίνωσή της, η Alliance, ένα από τα βασικά συνδικάτα των αστυνομικών, χαρακτήρισε τον επίδοξο δράστη “τρομοκράτη κατά των αστυνομικών”, ο οποίος είχε βάλει “στο στόχαστρό του τους αστυνομικούς για να τους σκοτώσει με το μαχαίρι με το οποίο ήταν οπλισμένος”.

Για την Alliance, “αυτή η επίθεση δείχνει για μια ακόμη φορά σήμερα ότι οι συνάδελφοί μας παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα, στη γωνιά του δρόμου, στον προαύλιο χώρο μιας εκκλησίας ή σε μια καθημερινή αποστολή τους μέσα σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό”.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο άνδρας αυτός ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι 30 εκατοστών που είχε χαραγμένα πάνω του τα αρχικά ACAB (All Cops Are Bastards).

Ο Γκαρ ντι Νορ είναι ένας από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ευρώπη απ΄όπου πραγματοποιούνται διεθνή δρομολόγια και ο οποίος συνδέει τη Γαλλία με τη Βρετανία και το Βέλγιο.

Οπως έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών στο Twitter, το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 7 το πρωί τοπική ώρα και τόνισε ότι κανένας πολίτης δεν τραυματίστηκε.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ο Τζεμπαρί είπε ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία και ο δράστης ήταν ήδη γνωστός στις αρχές.

Η ανησυχία σχετικά με το βίαιο έγκλημα και την τρομοκρατία είναι κυρίαρχα θέματα για τους γάλλους ψηφοφόρους που ετοιμάζονται να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις