Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Παρίσι: Ο ήρωας του La Belle Equipe – Θυσιάστηκε για να σώσει φίλη του

Παρίσι: Ο ήρωας του La Belle Equipe – Θυσιάστηκε για να σώσει φίλη του

Η Chloe Clement ήταν στο μπαρ La Belle Equipe για να γιορτάσει τα 35α γενέθλια μίας φίλης, όταν άνοιξαν πυρ. Σαστισμένοι και τρομοκρατημένοι όλοι οι θαμώνες του μπαρ, προσπαθούσαν να καλυφθούν, ενώ ακόμη δεν είχαν καταλάβει τι συνέβαινε. Και τότε, ο Ludovic Boumbas, θυσιάστηκε για χάρη της φίλης του. Την τράβηξε, όταν πέρασε ξυστά από το αυτί της μία σφαίρα, για να τη σώσει. Όμως, ο ίδιος, δεν κατάφερε να γλιτώσει από τις σφαίρες και έπεσε νεκρός.

Η Chloe παραμένει στο νοσοκομείο, τραυματισμένη προσπαθώντας να διαφύγει τον κίνδυνο. Όντας ακόμη σοκαρισμένη, επαναλαμβάνει το όνομά του σωτήρας της, Ludovic Boumbas. Ο άνδρας αυτός, μετατράπηκε σε μια ανθρώπινη ασπίδα γα να σώσει τη φίλη του, μέσα στο μπαρ, όταν τελικά μία σφαίρα έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο Ludo θυσίασε τον εαυτό του, αλλά η Chloe επέζησε από τη θανατηφόρα επίθεση με ένα τραύμα από σφαίρα στο χέρι. Η ψυχολογία της είναι εξίσου άσχημη. Είδε φίλους και συναδέλφους να ξεψυχάν μπροστά στα μάτια της.

“Είναι σε κατάσταση σοκ. Μιλάει μετά βίας “, δήλωσε ο διευθυντής του Café des Anges, ο 27χρονος Grunberg, ο οποίος πήγε να επισκεφθεί τη Chloe στο νοσοκομείο. “Ένιωθε ένοχη επειδή ο Ludovic πέθανε γι’ αυτήν. Απλά επαναλάμβανε ξανά και ξανά το όνομά του”. Η οικογένεια του Ludovic αποκαλούν το παιδί τους “ήρωας”. “Αγαπούσε τα ταξίδια ανά τον κόσμο, μα πάνω απ ‘όλα αγαπούσε τους ανθρώπους. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος”.

 

“Τα γενέθλια που εξελίχτηκαν σε λουτρό αίματος”

Η Chloe δεν μπορεί να πιστέψει αυτό πουσυνέβη το βράδυ της Παρασκευής που γιόρταζε τη φίλη της. Η Houda είχε γενέθλια και είχε πάει στο μπαρ με όλα της τα αγαπημένα πρόσωπα. Κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Μαζί και η αδερφή της, η Halima, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Οι Khaled και Bashir, αδερφοί της Halima και της Houda, προσπάθησαν να σώσουν τις ζωές των αδερφών τους. Τις έβλεπαν στο πάτωμα και δεν μπορούσαν να τις βοηθήσουν. Η μία, ξεψύχησε επιτόπου, ενώ η δεύτερη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και τελικά υπέκυψε στα τραύματά της. Η πλειοψηφία των 19 θυμάτων στο καφέ, ήταν φίλοι της Chloe. Πέντε από αυτούς, ανήκαν στο προσωπικό ενός καφέ που ονομάζεται Café των Αγγέλων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

 

Η Houda Saadi

Κανείς, δεν μπορεί να σταματήσει να θρηνεί για τα 129 θύματα της αιματηρής αυτής Παρασκευής. Η πραγματική δύναμη ψυχής, όμως, απεικονίζεται στους ανθρώπους που ήταν μάρτυρες σε αυτό το αιματοκύλισμα και διασώθηκαν, αλλά και στις οικογένειες των θυμάτων.

Η Halima Saadi

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε